Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mones de Pasqua de l'Atelier
Foto: l'Atelier Mones de Pasqua de l'Atelier

Les millors mones de Pasqua de Barcelona

Les pastisseries imprescindibles de Barcelona on comprar la vostra mona de Pasqua, les més dolces, sorprenents o tradicionals

Ricard Martín
Clara Ruiz
Escrit per
Ricard Martín
i
Clara Ruiz
Publicitat

Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per a no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 700.000 mones aquest any. Per cert, heu de saber que el Gremi de Pastisseria ha engegat una campanya extraordinària: amb la Mona Per la Pau, un euro de cada venda anirà destinada a ajudar els refugiats de l'atac de Rússia a Ucraïna. Consulteu aquí la llista completa de les pastisseries adherides

NO T'HO PERDIS: Els 10 millors dolços de Barcelona. 

Mones per a tots els fillols

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

La pastisseria Hofmann renova la seva línia de mones de Pasqua amb una col·lecció de mones temàtiques de l'univers animal. Una proposta inspirada en conceptualització "d'art Toy" pensada pels més petits de la casa. Podreu trobar rinoceronts, coales, micos, lleons i conills elaborats de forma 100% artesanal amb bases de xocolata blanca, xocolata negra i xocolata blanca torrada. 

"Recuperem les tècniques de les figures planes, és a dir, dels patrons, per a donar amb un nou disseny que emfatitza la gràcia única dels elements de xocolata tallats amb patró", explica Miquel Guarro, director de pastisseria de Hofmann. No us farem cap panegíric de la seva qualitat (aquesta és una de les grans pastisseries de la ciutat), però sí que val la pena dir que la càrrega de sucre ha baixat, però no pas el sabor. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Raval

Una de les pastisseries amb més tradició i reputació de la ciutat. En Christian Escribà ha revolucionat a la seva manera la pastisseria tradicional apostant per la creativitat i els pastissos fets a mida (i aquesta dimensió s'ha vist incrementada des de que és una estrella televisiva). Aquí hi trobareu mones que desafien les lleis de la gravetat i de la pastisseria: enguany, la mona estrella una mona literalemnt. El mestre xocolater s'ha tret de la màniga (pastissera) la mona més mona. Una figura de xocolata amb llet, negra i blanca que reprodueix una simpatiquíssima mona (primat!) que ens recorda a ET. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño i amb la de la xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià.

A més d'una qualitat extraordinària, es distingeixen per una intenció renovadora tant de sabor i tècnica com formal. I cada any s'empesquen un eix conceptual per aplicar a la seva campanya. Enguany s'inspiren en personatges de contes tradicionals com el Gato amb botes, el ratolí Pérez, el Conill de Pasqua o fins i tot el llop i els tres porquets, creació amb què s'han emportat el premi de La Millor Mona de Pasqua de Catalunya. També hi podreu trobar tota mena d'animals fantàstics com unicorns o dracs elaborats amb la xocolata més deliciosa. 

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, a les mones: fetes a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors. A més, té a Ernest Ameller com a director d'art, que treballa amb un equip xocolater d'altes prestacions.

Cada any s'empesquen innovacions que trenquen motlles; aquest cop, renoven els seus clàssics recents de la Mona Emoji amb nous disseny en petit i gran format. També podreu trobar la curiosa Hamburguesa, una d'una mona (primat) i fins i tot de pallaso!

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor, on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. L’Albert Roca segueix les tesis de Ferran Adrià: “Per mi, innovar és un dogma de fe personal. Innovar és no copiar”. Ara bé, en el seu cas la innovació qualla en receptes sòlides, i s’aplica tant en pastissos on la fantasia no s’allunya del fet terrenal. Les seves mones s'ajusten a aquesta manera de fer, per descomptat. Enguany l'estrella serà la mateixa de l'any passat, dolços animals de figures geomètriques ovalades. Roca està en un moment, ehem, dolç. Ha guanyat el Campionat de Gelateria d'Espanya i també tindrà una mona que recorda el seu premi, el coet clavat a la cara de la Lluna de Méliès

  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. Aquest deixeble dolç de Ferran Adrià té botigues a Madrid i al Japó, i distribueix també a Europa, Austràlia i Àsia.

Aquest any presenta una línia d'ous composta per dissenys inspirats en l'arquitectura, la natura i en l'univers animal: creacions de diferents formes i mides, abelles dansant al damunt de petits ous grocs o ous conceptuals amb formes i gravetats impossibles. Tots de producció artesanal, a partir de 'Cacau Grand Cru', xocolata procedent de les plantacions de cacau de Veneçuela, Trinitat i Santo Tomé. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Les Corts

Un altre clàssic de l'alta pastisseria Barcelonina (el LLOC per anar a buscar el tortell de diumege dels 'upper diagonalers'). L'obrador dels creadors del bombó de músic han preparat molts models diferents de mones per a triar, amb uns preus que van des dels 25 € de la mona cristina tradicional fins als 300 € de petits escenaris cinematogràfics comestibles, com qui diu. Són d'allò més creatius i versàtils; aquest any s'han empescat una línia de mones basades en els videojocs, simpàtics animals que sempre acompanyen la festa i fins i tot els superherois més estimats pels petits. 

  • Restaurants
  • Sants - Montjuïc

Existeix des de principi dels anys seixanta del segle passat. La trobareu a prop de la plaça de Sants, un pèl amagada, com tot el que val la pena. I en el seu moment ja va obrir com a obrador especialitzat en bomboneria, amb la intenció de controlar al màxim tots els processos de la xocolata. Amb el temps, han consolidat el seu senyal d'identitat, que són bombons artesans decorats manualment. Hi ha clatellades, com qui diu, quan és el dia de la Mona. 

Els seus ous de Pasqua fan furor i són molt més que productes artesanals decorats a mà: contenen sorpreses a dins, des de caramels a figures que farà el delit de la canalla de la casa. Llisos, ratllats, amb una figura de conill, fins i tot en assortiment: hi ha opcions per a tots els gustos.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Gòtic

Des que el 1928 van aterrar a l'antiga Ca l'Abella, que ja duia el nom actual des del 1895, tres generacions de Roig s'hi han ben guanyat l'honor de fer els caramels artesans més antics del país. L'aparador és d'aquells on et quedes embadalit. I aquí hi trobareu mones de la vella escola, però espectaculars i reeixides fins al darrer detall. Com per exemple, els inoblidables personatges del Naruto i el Sonic, o una simpàtica família d'unicorns, l'estrella d'aquesta Pasqua a La Colmena. 

La Pastisseria Barcelona
  • Restaurants
  • Eixample

J.M. Rodríguez Guerola, el jove pastisser que va guanyar la copa del món de pastisseria va obrir aquesta botiga amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. I pel que fa al tema mona, si sou un xic curiosos i passeu dels reclams publicitaris, aquest és el vostre lloc.

A banda de les mones, Guerola, que és un mag de les postres individual, ha preparat una col·lecció de pastissos per a una sola persona que ens fan plorar d'emoció: com un pollet de mousse i crema de llimona amb daus de pell de llimona confitada i base de pa de pessic tendre d'ametlla, o un conillet amb esponjós de vainilla, compota de maduixa i gerds amb base de pa de pessic tendre d'ametlla.

Recomanat

    Més de identitat de ciutat

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat