Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors mones de Pasqua de Barcelona

Les millors mones de Pasqua de Barcelona

Les pastisseries imprescindibles de Barcelona on comprar la vostra mona de Pasqua, les més dolces, sorprenents o tradicionals

Forn de Santa Madrona
© Maria Dias Forn de Santa Madrona
Per Ricard Martín |
Advertising

Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per a no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 700.000 mones aquest any. I si sou d'aquells que viviu desconnectats de l'univers infantil, heu de saber que enguany es portaran les mones de Dumbo, la Patrulla Canina o Peppa Pig. Per no quedar com un porc el dia del pollet i l'ou!

NO T'HO PERDIS: Els 10 millors dolços de Barcelona. 

Mones per a tots els fillols

Botigues, Pastisseries

Escribà

icon-location-pin El Raval

Una de les pastisseries amb més tradició i reputació de la ciutat. En Christian Escribà ha revolucionat a la seva manera la pastisseria tradicional apostant per la creativitat i els pastissos fets a mida (i aquesta dimensió s'ha vist incrementada des de que és una estrella televisiva). Aquí hi trobareu mones que desafien les lleis de la gravetat i de la pastisseria: enguany, la mona estrella és el Monstre de Colors de l'Anna Llenas, el personatge de literatura infantil que l'Anna Llenas ha convertit en icònic. El trobareu en groc i molts altres colors, i forma part d'una col·lecció de 37 models de rigorosa creació artesanal. 

Restaurants

Oriol Balaguer

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. Aquest deixeble dolç de Ferran Adrià té botigues a Madrid i al Japó, i distribueix també a Europa, Austràlia i Àsia.

Les mones que proposa aquest any formen part d'una col·lecció inspirada en animals, allunyades de la representació tradicional –com un ou desestructurat amb dofins o granotes en moviment– i dissenys simpàticament conceptuals, com una fava de cacao, o un víquing amb forma d'ou de Pasqua. 

Advertising
Restaurants

Natcha

icon-location-pin Les Corts

Un altre clàssic de l'alta pastisseria Barcelonina (el LLOC per anar a buscar el tortell de diumege dels 'upper diagonalers'). L'obrador dels creadors del bombó de músic han preparat uns cent models diferents de mones per a triar, amb uns preus que van des dels 19 € de la mona cristina tradicional fins als 300 € de petits escenaris cinematogràfics comestibles, com qui diu. Excel·leixen en temàtica 'Star wars', però tenen tocs de comèdia plens de substància: aquesta inenarrable mona de menú de 'fast-food' vivent és una petita obra de art per 65 euros. 

Chocolat Factory
© Isard Madueno
Restaurants

Chocolat Factory

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Per endolcir l'esperit, xocolata. Els productes nascut de l'obrador del mestre Jordi Farrés són artesanals i exploren diferents formats; podeu engullir-los en forma de làmines, en una tauleta de gustos diversos o, pels més convencionals, en forma de bombó. I excel·leixen en la creació de mones: cuidades fins a l’últim detall, des de l'elecció de les matèries primeres fins al disseny del 'packaging'– estan elaborades amb ingredients d'alta qualitat i lliures de gluten. Walt Disney, el Barça o les bestioles simpàtiques seran els models més demanats, segur.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Jansana Gluten Free

Els celíacs esteu de sort. Anar amb els amics a esmorzar o berenar ja no serà mai més l’infern a la terra pels qui tenen alguna mena d’intolerància al gluten (un de cada cent espanyols és celíac). Jansana Gluten Free és l’única pastisseria 100 % lliure de gluten de Barcelona. Les seves figures de xocolata, esclar, també acompleixen aquesta manera de fer. Podeu anar des de mones sumptuoses (com aquesta de la 'Patrulla Canina', ciona de la lletjor que vagi vostè a saber perquè fascina els nens) fins a senzills ous de xocolata. 

Restaurants

La Pastisseria Barcelona

icon-location-pin Eixample

J.M. Rodríguez Guerola, el jove pastisser que va guanyar la copa del món de pastisseria va obrir aquesta botiga amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. I pel que fa al tema mona, si sou un xic curiosos i passeu dels adotzenaments publicitaris, aquest és el vostre lloc. Guerola ha preparat una galeria de bustos de xocolata (robot, dimoni, lloro, mico...) d'estil 'cartoon' naíf plens de personalitat i colorins a un preu molt ajustat: 35 € la peça.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Pastisseria Hofmann

icon-location-pin Ciutat Vella

L'anyorada Mey Hofmann ha convertit el seu zoològic dolç en una tradició que cada any s'eixampla i guanya adeptes. Va començar amb una gallina i any rere any ha anat afegint animalons tendres i saborosos. Jirafes, ovelles i gossos, per exemple. I aquest any, triomfareu si porteu a casa el vostre fillol una de les mones animals de la seva col·lecció: que passen per entranyables esquirols i ossets de cos sencer, però també per uns elegantíssims caps d'animal més propers a l'art urbà que no pas a les sèries infantils.  

Botigues, Pastisseries

Sant Croi by Albert Roca

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor, on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. L’Albert Roca segueix les tesis de Ferran Adrià: “Per mi, innovar és un dogma de fe personal. Innovar és no copiar”. Ara bé, en el seu cas la innovació qualla en receptes sòlides, i s’aplica tant en pastissos on la fantasia no s’allunya del fet terrenal. Les seves mones s'ajusten a aquesta manera de fer, per descomptat. 

Advertising
Forn de Santa Madrona
© Maria Dias
Botigues, Pastisseries

Forn de Santa Madrona

Un exemple de renovació ben entesa a Poble-sec: un forn de barri centenari que sota una nova propietat –una austríaca, un català i una coreana– s'ha renovat fent un pa excel·lent, amb diferents menes de farines ecològiques i fermentacions llargues. Hi trobareu pa de tota mena, així com brioixeria i pastisseria. I també la mona de Pasqua tradicional, la Cristina, que aquí podeu menjar en la seva millor declinació: una massa suau de brioix feta amb ou, nata, sucre i ferments naturals, i els ous dus. Potser no és tant espectacular com els temples de xocolata, però és bona, barata i digestiva. 

Botigues, Pastisseries

The Forner

icon-location-pin Gràcia

El temps dirà si hi ha una bombolla del pa, però ens agrada molt que les obertures de fleques industrials s'hagin substituït per nous forns artesans. Com The Forner, on hi trobareu un pa fet amb paciència, amb respecte per la matèria primera. Ja sabeu que el bon pa requereix tres ingredients: farina, aigua i temps (i aquest darrer el proporciona l'avui indispensable fermentació en fred). Aquí només fan servir farina –ecològica o no– que no porta additius ni conservants, i llevat natural.

La seva mona us satisfarà si sou tradicionals, tirant cap a l'austeritat. En el seu primer any d'obertura han decidit fer només la tradicional Mona Cristina, en la seva millor versió: un brioix dolç, suau i daurat, amb mantega, ous i sucre (i l'inevitable ou dur, esclar). 

More to explore

Advertising