Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Atelier Barcelona
Foto: L'Atelier L'Atelier Barcelona

Les millors mones de Pasqua de Barcelona

Les pastisseries imprescindibles de Barcelona on comprar la vostra mona de Pasqua, les més dolces, sorprenents o tradicionals

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per a no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 700.000 mones aquest any. Per cert, heu de saber que el Gremi de Pastisseria ha engegat una campanya extraordinària: amb la Mona Per la Pau, un euro de cada venda anirà destinada a ajudar els refugiats de l'atac de Rússia a Ucraïna. Consulteu aquí la llista completa de les pastisseries adherides

NO T'HO PERDIS: Els 10 millors dolços de Barcelona. 

Mones per a tots els fillols

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

La pastisseria Hofmann renova la seva línia de mones de Pasqua amb una col·lecció de mones temàtiques anomenada festa de disfresses. Això sí, disfresses molt guerreres: amb l'ou de base, aquí hi trobem vikings, indis o pirates, tots en masculí i femení i amb xocolata blanca, negra i amb llet. 

"Recuperem les tècniques de les figures planes, és a dir, dels patrons, per a donar amb un nou disseny a mig camí entre el volum que proporciona l'ús de l'ou i la gràcia única dels elements de xocolata tallats amb patró", explica Miquel Guarro, director de pastisseria de Hofmann. No us farem cap panegíric de la seva qualitat (aquesta és una de les grans pastisseries de la ciutat), però sí que val la pena dir que la càrrega de sucre ha baixat, però no pas el sabor. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Raval

Una de les pastisseries amb més tradició i reputació de la ciutat. En Christian Escribà ha revolucionat a la seva manera la pastisseria tradicional apostant per la creativitat i els pastissos fets a mida (i aquesta dimensió s'ha vist incrementada des de que és una estrella televisiva). Aquí hi trobareu mones que desafien les lleis de la gravetat i de la pastisseria: enguany, la mona estrella una mona literalemnt. El mestre xocolater s'ha tret de la màniga (pastissera) la mona més mona. Una figura de xocolata amb llet, negra i blanca que reprodueix una simpatiquíssima mona (primat!) que ens recorda a ET. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño i amb la de la xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià.

A més d'una qualitat extraordinària, es distingeixen per una intenció renovadora tant de sabor i tècnica com formal. I cada any s'empesquen un eix conceptual per aplicar a la seva campaña. Enguany recorren al concepte d''art toy': petites obres d'art que els fanàtics del manga van popularitzar a la dècada dels noranta. Com l'arxifamós Companion amb creus als ulls, reescriptura de Brian Donnelly de Mickey Mouse. Altres visions en mona de l'art urbà inclouen El Gosset de Jeff Koons, i Greta Thunberg o Harry Potter a l'estil Banksy. Les base dels pastissos són de coco-fruita de la passió i xocolata i cafè. 

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, a les mones: fetes a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors. A més, té a Ernest Ameller com a director d'art, que treballa amb un equip xocolater d'altes prestacions.

Cada any s'empesquen innovacions que trenquen motlles; aquest cop, les mones de Laberint i Tragaboles: adaptacions dels jocs fetes de xocolata i llet i 30 boles de xocolata en cada mona. Perquè el nen juguin amb els padrins. I també tenen els seus clàssics recents: la Mona Emoji, l'Hamburguesa o la Bola del Món. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor, on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. L’Albert Roca segueix les tesis de Ferran Adrià: “Per mi, innovar és un dogma de fe personal. Innovar és no copiar”. Ara bé, en el seu cas la innovació qualla en receptes sòlides, i s’aplica tant en pastissos on la fantasia no s’allunya del fet terrenal. Les seves mones s'ajusten a aquesta manera de fer, per descomptat. Enguany l'estrella serà la mateixa de l'any passat, dolços animals de figures geomètriques ovalades. Roca està en un moment, ehem, dolç. Ha guanyat el Campionat de Gelateria d'Espanya i també tindrà una mona que recorda el seu premi, el coet clavat a la cara de la Lluna de Méliès

  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. Aquest deixeble dolç de Ferran Adrià té botigues a Madrid i al Japó, i distribueix també a Europa, Austràlia i Àsia.

Aquest any presenta una línia d'ous composta per dissenys inspirats en l'arquitectura, la natura i en l'univers animal: creacions de diferents formes i mides –com la proposta 'Classic' de xocolata negra, blanc o llet – i peces d'animals com coales en moviment, elefants, ànecs, lleons, peixos, globus o pallassos. Tots de producció artesanal, a partir de 'Cacau Grand Cru', xocolata procedent de les plantacions de cacau de Veneçuela, Trinitat i Santo Tomé. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Les Corts

Un altre clàssic de l'alta pastisseria Barcelonina (el LLOC per anar a buscar el tortell de diumege dels 'upper diagonalers'). L'obrador dels creadors del bombó de músic han preparat uns cent models diferents de mones per a triar, amb uns preus que van des dels 19 € de la mona cristina tradicional fins als 300 € de petits escenaris cinematogràfics comestibles, com qui diu. Són d'allò més creatius i versàtils; aquest any s'han empescat una línia de mones basades en els videojocs de Minecraft i Roblox, simpàtics jocs de construcció de mons virtuals al que s'han fet addictes el 80 % de nens que tenen internet a casa.  

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Gòtic

Des que el 1928 van aterrar a l'antiga Ca l'Abella, que ja duia el nom actual des del 1895, tres generacions de Roig s'hi han ben guanyat l'honor de fer els caramels artesans més antics del país. L'aparador és d'aquells on et quedes embadalit. I aquí hi trobareu mones de la vella escola, però espectaculars i reeixides fins al darrer detall. Com per exemple, un Mr. Potato extraordinari. O un vaixell pirata de click de Famòbil, tan realista que venen ganes de tirar-lo a l'aigua (no ho feu! Jo ho vaig fer i no va tornar mai). 

Publicitat
La Pastisseria Barcelona
  • Restaurants
  • Eixample

J.M. Rodríguez Guerola, el jove pastisser que va guanyar la copa del món de pastisseria va obrir aquesta botiga amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. I pel que fa al tema mona, si sou un xic curiosos i passeu dels reclams publicitaris, aquest és el vostre lloc.

A banda de les mones, Guerola, que és un mag de les postres individual, ha preparat una col·lecció de pastissos per a una sola persona que ens fan plorar d'emoció: com un pollet de mousse i crema de llimona amb daus de pell de llimona confitada i base de pa de pessic tendre d'ametlla, o un conillet amb esponjós de vainilla, compota de maduixa i gerds amb base de pa de pessic tendre d'ametlla.

Jansana Gluten Free
  • Botigues
  • Pastisseries

Els celíacs esteu de sort. Anar amb els amics a esmorzar o berenar ja no serà mai més l’infern a la terra pels qui tenen alguna mena d’intolerància al gluten (un de cada cent espanyols és celíac). Jansana Gluten Free és una de les poques pastisseries 100 % lliure de gluten de Barcelona. Les seves figures de xocolata, esclar, també acompleixen aquesta manera de fer. Podeu anar des de mones sumptuoses (com aquesta de la 'Patrulla Canina', icona de la lletjor que vagi vostè a saber perquè fascina els nens) fins a senzills ous de xocolata. 

Recomanat

    Més de Love Local

      També t'agradarà
        Publicitat