Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mones de Lluc Crusellas creades en el Curs de Pasqua de l’Escola de Pastisseria de Barcelona
Foto: ORIOL BAYLINAMones de Lluc Crusellas creades en el Curs de Pasqua de l’Escola de Pastisseria de Barcelona

Les millors mones de Pasqua de Barcelona

Les pastisseries imprescindibles de Barcelona on comprar la vostra mona de Pasqua, les més dolces, sorprenents o tradicionals

Ricard Martín
Clara Ruiz
Escrit per
Ricard Martín
i
Clara Ruiz
Publicitat

Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 800.000 mones aquest any. Enguany, la tendència és que els pastissers estrella, entre els ell millor mestre xocolater del món, esmolin la seva creativitat i tècnica amb figures d'animalons tan entranyables i bufons que us sabrà greu desmuntar-los a queixalades! 

NO T'HO PERDIS: Les millors cafeteries de Barcelona

Mones per a tots els fillols

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

La pastisseria Hofmann renova la seva línia de mones de Pasqua amb una col·lecció de mones temàtiques de l'univers animal. Una proposta inspirada en conceptualització "d'art Toy" pensada pels més petits de la casa. Podreu trobar rinoceronts, coales, micos, lleons i conills elaborats de forma 100% artesanal amb bases de xocolata blanca, xocolata negra i xocolata blanca torrada. 

"Recuperem les tècniques de les figures planes, és a dir, dels patrons, per a donar amb un nou disseny que emfatitza la gràcia única dels elements de xocolata tallats amb patró", explica Miquel Guarro, director de pastisseria de Hofmann. No us farem cap panegíric de la seva qualitat (aquesta és una de les grans pastisseries de la ciutat), però sí que val la pena dir que la càrrega de sucre ha baixat, però no pas el sabor. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Raval

Una de les pastisseries amb més tradició i reputació de la ciutat. En Christian Escribà ha revolucionat a la seva manera la pastisseria tradicional apostant per la creativitat i els pastissos fets a mida (i aquesta dimensió s'ha vist incrementada des de que és una estrella televisiva). Aquí hi trobareu mones que desafien les lleis de la gravetat i de la pastisseria: enguany, la mona estrella tira més per la banda 'fashionista'. El mestre xocolater s'ha tret de la màniga (pastissera). Una figura de xocolata amb llet, negra i blanca que reprodueix una simpatiquíssima mona bossa de disseny que ens pica l'ullet. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño i amb la de la xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià.

A més d'una qualitat extraordinària, es distingeixen per una intenció renovadora tant de sabor i tècnica com formal. I cada any s'empesquen un eix conceptual per aplicar a la seva campanya. Enguany s'inspiren en els anys noranta, amb una línia d'animalets de peluix que remeten a les películes d'animació i a les joguines analògiques. I com que una mona sense pastís no fa Pasqua ni fa res, proposen pastissos de Coco-Passió (híbrid de mousse i 'dacquoise' de coc, un pastís de mantega francès, farcit de dolç de vainilla i fruita de la passió) i la base de Xocolata-Cafè: un pa de pessic amarat de cafè amb crema de mascarpone i xocolata negra. Virtuosisme, complexitat i luxúria en boca! 

  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • Les Corts

Els pastissos de formatge d’en Jon García desperten autèntiques passions (i cues quilomètriques). Però l'enginyer aeronàutic és un pastisser d'alçada i tot terreny i això també inclou fer mones, esclar.

I per Setmana Santa ha decidit aprofundir en l'afortunat camí vasco-català que va encetar amb el seu obrador i bar de vins. Ha fornejat una mona molt personal: una corona de brioixos de mantega amb farcit de crema muntada de mantega i, coronant el centre, un ou de xocolata (amb boina inclosa!)

Publicitat
La mona de Biologia
Foto: Gremi de Pastisseria de Barcelona

La mona de Biologia

La Universitat de Barcelona i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s’han aliat per crear la MIA, una figura de xocolata que representa una nena científica i que cada any es dedica a una disciplina diferent. La mona MIA d’aquest any és biòloga.

Darrere seu es pot veure la icònica doble hèlix d’ADN i al costat una papallona i fulles, que representen el món dels éssers vius sovint més associats a la disciplina. I va acompanyada d’un codi QR de xocolata perquè els infants, abans de menjar-se’l, puguin entrar en una pàgina web sobre biologia i conèixer alguns dels conceptes més importants d’aquesta disciplina a través de textos senzills, il·lustracions i altres recursos. No patiu, que la trobareu en més d'una cinquantena de pastisseries de Barcelona

La mona d'en Lluc Crusellas
Foto: Eukarya

La mona d'en Lluc Crusellas

El 2022 una figura pastissera es va alçar en el 'mainstream' català i mundial: en Lluc Crusellas, jove pastisser osonenc, va merèixer el premi de Millor Mestre Xocolater del Món al prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters. Avui, esclar, les mones de la seva pastisseria Eukarya, a Vic, són potser les més cotitzades i cobejades de Catalunya. Enguany, ha preparat una col·lecció de set figures d'animalons de xocolata negra, xocolata amb llet i xocolata blanca, i que destaquen per la seva tècnica d'elaboració amb discos i formes geomètriques i l'ús de colors vius, amb degradats i acabats detallistes que donen un valor afegit a les peces de xocolata. No cal que aneu a comprar-les a la bella plana boirosa: a Barcelona les trobareu a la llibreria i editorial gastronòmica Milhojas (Enric Granados, 70. T. 93 318 20 82) de Montagud Editores. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Aquesta és una pastisseria de barri i proximitat, adaptada als temps.  L'Oriol Carrió, el mestre pastisser de l'obrador, firma una oferta de pastisseria que revisa els grans clàssics incorporant nous gustos i combinacions.

I les mones no són una excepció. Ara bé, ells han optat per, en lloc de fer un desplegament tècnic de modernitat i virtuosisme –que podrien– viatjar als orígens de la mona afegint-hi un petit toc personal. En aquest cas, es tracta d'una mona Cristina farcida de xocolata: pastís de brioix de doble fermentació, molt aromatitzat, amb xocolata injectada perquè, en obrir-se, brolli la xocolata cremosa. Es decora amb ous de xocolata, i és una opció tant econòmica com saborosa (no ens enganyem: una mona espectacular costa com anar tota la família a esquiar un dia, com qui diu).  

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, a les mones: fetes a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors. A més, té a Ernest Ametller com a director d'art, que treballa amb un equip xocolater d'altes prestacions.

Cada any s'empesquen innovacions que trenquen motlles i els han convertit en referents internacionals del disseny aplicat a la pastisseria. Enguany, la novetat és la mona Bubó Chups, inspirada en l'icònic caramel de pal, i que està feta amb xocolata amb llet i porta 15 boles de xocolata dins. I també podreu comprar els models que van fer furor l'any passat, com la Mona Emoji amb nous disseny en petit i gran format. També podreu trobar la curiosa Hamburguesa, una d'una mona (primat) i fins i tot de pallasso!

Publicitat
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. Aquest deixeble dolç de Ferran Adrià té botigues a Madrid i al Japó, i distribueix també a Europa, Austràlia i Àsia.

Les seves mones excel·leixen en tècnic i producte: artesania pura, a partir de 'Cacau Grand Cru', xocolata procedent de les plantacions de cacau de Veneçuela, Trinitat i Santo Tomé. I enguany el disseny de la peça agafa un enorme valor afegit. En associació amb l'icònic artista menorquí Marc Jesús, s'han empescat una col·lecció de mones inspirades en les Dones Blaves de l'illenc. Ara bé, el blau marí aquí el substitueixen els tres colors de la xocolata negra, blanca i amb llet.  

  • Restaurants
  • Les Corts

Un altre clàssic de l'alta pastisseria Barcelonina (el LLOC per anar a buscar el tortell de diumege dels 'upper diagonalers'). L'obrador dels creadors del bombó de músic han preparat molts models diferents de mones per a triar, amb uns preus que van des dels 25 € de la mona cristina tradicional fins als 300 € de petits escenaris cinematogràfics comestibles, com qui diu. Són d'allò més creatius i versàtils; aquest any s'han empescat una línia de mones basades en els videojocs, simpàtics animals que sempre acompanyen la festa i fins i tot els superherois més estimats pels petits. 

Recomanat

    Més de identitat de ciutat

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat