Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mona de Pasqua de l'Atelier
Foto: L'Atelier Mona de Pasqua de l'Atelier

Les millors mones de Pasqua de Barcelona

Les pastisseries imprescindibles de Barcelona on comprar la vostra mona de Pasqua, les més dolces, sorprenents o tradicionals

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Una Setmana Santa sense mona és viure en la indigència emocional. Per a no decebre els vostres fillols, aquí teniu un llistat de les millors mones de Barcelona. Des de les més tradicionals fins a les més sumptuoses i barroques. Poca broma, que el Gremi de Pastisseria preveu vendre quasi 700.000 mones aquest any. I si sou d'aquells que viviu desconnectats de l'univers infantil, heu de saber que enguany es portaran les mones amb el refotut popet de Tik Tok, el Baby Yoda de The Mandalorian o el monstre de colors. Per no quedar com un porc el dia del pollet i l'ou!

NO T'HO PERDIS: Els 10 millors dolços de Barcelona. 

Mones per a tots els fillols

Escribà
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Raval

Una de les pastisseries amb més tradició i reputació de la ciutat. En Christian Escribà ha revolucionat a la seva manera la pastisseria tradicional apostant per la creativitat i els pastissos fets a mida (i aquesta dimensió s'ha vist incrementada des de que és una estrella televisiva). Aquí hi trobareu mones que desafien les lleis de la gravetat i de la pastisseria: enguany, la mona estrella és el Monstre de Colors de l'Anna Llenas, el personatge de literatura infantil que l'Anna Llenas ha convertit en icònic. El trobareu en groc i molts altres colors, i forma part d'una col·lecció de 37 models de rigorosa creació artesanal. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

Aquest any, la pastisseria Hofmann renova la seva línia de mones de Pasqua amb una col·lecció de mones temàtiques anomenada festa de disfresses. Això sí, disfresses molt guerreres: amb l'ou de base, aquí hi trobem vikings, indis o pirates, tots en masculí i femení i amb xocolata blanca, negra i amb llet. 

"Recuperem les tècniques de les figures planes, és a dir, dels patrons, per a donar amb un nou disseny a mig camí entre el volum que proporciona l'ús de l'ou i la gràcia única dels elements de xocolata tallats amb patró", explica Miquel Guarro, director de pastisseria de Hofmann. No us farem cap panegíric de la seva qualitat (aquesta és una de les grans pastisseries de la ciutat), però sí que val la pena dir que la càrrega de sucre ha baixat, però no pas el sabor. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta escola de pastisseria amb degustació combina la creativitat i capacitat docent del xef Eric Ortuño –qui havia sigut xef pastisser de l'escola Hofmann–, amb la visió empresarial de la també xef Ximena Pastor, ex-cap de pastisseria d'Albert Adrià.

A més d'una qualitat extraordinària, es distingeixen per una intenció renovadora tant de sabor i tècnica com formal. I un xic iconoclasta: enguany, enlloc de beure de la molt abusada imatgeria de Disney –ara que ho tenen tot: superherois, contes, Star Wars...– s'han inventat dues mones inspirades en l'art modern: el Balloon Dog de Jeff Koons com a mona de xocolata en tres sabors, i el famosíssim grafiti de Banksy Throwing Flowers. I són solidaris: si feu una donació contra el càncer infantil, entrareu en el sorteig d'un Balloon Dog de metre i mig! 

  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. Aquest deixeble dolç de Ferran Adrià té botigues a Madrid i al Japó, i distribueix també a Europa, Austràlia i Àsia.

Aquest any presenta una línia d'ous composta per dissenys inspirats en l'arquitectura, la natura i en l'univers animal: creacions de diferents formes i mides –com la proposta 'Classic' de xocolata negra, blanc o llet – i peces d'animals com coales en moviment, elefants, ànecs, lleons, peixos, globus o pallassos. Tots de producció artesanal, a partir de 'Cacau Grand Cru', xocolata procedent de les plantacions de cacau de Veneçuela, Trinitat i Santo Tomé. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Les Corts

Un altre clàssic de l'alta pastisseria Barcelonina (el LLOC per anar a buscar el tortell de diumege dels 'upper diagonalers'). L'obrador dels creadors del bombó de músic han preparat uns cent models diferents de mones per a triar, amb uns preus que van des dels 19 € de la mona cristina tradicional fins als 300 € de petits escenaris cinematogràfics comestibles, com qui diu. Excel·leixen en temàtica 'Star wars', però són d'allò més creatius i versàtils; aquest any s'han empescat una línia de mones de xocolata basades en aquells peluixos caricaturescos i cuquis de personatges de ficció anomenats Funkos. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sants - Montjuïc

Fantàstica pastisseria d'autor, on Albert Badia deixa via lliure a la seva creativitat. L’Albert Roca segueix les tesis de Ferran Adrià: “Per mi, innovar és un dogma de fe personal. Innovar és no copiar”. Ara bé, en el seu cas la innovació qualla en receptes sòlides, i s’aplica tant en pastissos on la fantasia no s’allunya del fet terrenal. Les seves mones s'ajusten a aquesta manera de fer, per descomptat. Enguany l'estrella serà la mateixa de l'any passat, un dolç hipopòtam de xocolata. 

Publicitat
La Pastisseria Barcelona
  • Restaurants
  • Eixample

J.M. Rodríguez Guerola, el jove pastisser que va guanyar la copa del món de pastisseria va obrir aquesta botiga amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. I pel que fa al tema mona, si sou un xic curiosos i passeu dels adotzenaments publicitaris, aquest és el vostre lloc. Guerola ha preparat una galeria de bustos de xocolata (robot, dimoni, lloro, mico...) d'estil 'cartoon' naíf plens de personalitat i colorins a un preu molt ajustat: 40 € la peça.

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Per endolcir l'esperit, xocolata. Els productes nascut de l'obrador del mestre Jordi Farrés són artesanals i exploren diferents formats; podeu engolir-los en forma de làmines, en una tauleta de gustos diversos o, pels més convencionals, en forma de bombó. I excel·leixen en la creació de mones: cuidades fins a l’últim detall, des de l'elecció de les matèries primeres fins al disseny del 'packaging'– estan elaborades amb ingredients d'alta qualitat i lliures de gluten. Walt Disney, el Barça o les bestioles simpàtiques seran els models més demanats, segur.

Publicitat
Jansana Gluten Free
  • Botigues
  • Pastisseries

Els celíacs esteu de sort. Anar amb els amics a esmorzar o berenar ja no serà mai més l’infern a la terra pels qui tenen alguna mena d’intolerància al gluten (un de cada cent espanyols és celíac). Jansana Gluten Free és l’única pastisseria 100 % lliure de gluten de Barcelona. Les seves figures de xocolata, esclar, també acompleixen aquesta manera de fer. Podeu anar des de mones sumptuoses (com aquesta de la 'Patrulla Canina', icona de la lletjor que vagi vostè a saber perquè fascina els nens) fins a senzills ous de xocolata. 

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

El mercat del cacau. Botiga i degustació del millor cacau comprat  a petits productors i a preus de comerç just. Enguany, el mestre xocolater Sergio Gil ha preparat una línia de mones de coloraines –amb colorants naturals– com l'Ou Pinzellades, un divertit ou inspirat en la infància, que recorda els gargots infantils amb els primers llapis de colors. En xocolata negra, xocolata amb llet o xocolata blanca. I si voleu quelcom rotund, una realista gallina ponedora de dos quilos de la millor xocolata. 

Recomanat

    Més de Love Local

      També t'agradarà
        Publicitat