Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Plaça Reial
Foto: La Reial Ens Mou

Les emblemàtiques façanes de la plaça Reial de Barcelona es rehabilitaran l'any vinent

Fa més de 40 anys de la darrera reforma de la plaça, que va ser l'any 1982

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si haguéssim de llistar totes les joies arquitectòniques i edificis i lloc emblemàtics de Barcelona no acabaríem mai. Però la plaça Reial és una de les primeres que ens venen al cap. Les acolorides façanes dels edificis que formen la plaça l'han convertit en un dels espais més visitats de la ciutat. Ara, més de 40 anys després de la seva última reforma, les façanes de la plaça se sotmetran a un rentat de cara per "recuperar la brillantor".

L'arquitecta en cap de l'Ajuntament, Maria Buhigas, ha explicat en roda de premsa que la plaça no estrenarà una nova imatge, sinó que "l'objectiu és restituir-ne l'aspecte original del 1848". Tot i que encara no hi ha una data oficial d'inici dels treballs, Buhigas ha assegurat que el 2025 s'obrirà el concurs, la licitació i l'adjudicació de les obres perquè es puguin començar en el segon període del mateix any i s'acabin el 2026. Si els terminis es compleixen, els treballs de rehabilitació de la plaça coincidiran també amb la reforma de la Rambla.

Plaça Reial
Foto: Plaça ReialPlaça Reial

El projecte plantejat per l'Ajuntament se centra en la rehabilitació de totes les façanes, que tenen el grau B de protecció d'interès local. Segons la proposta del consistori, la reforma se centrarà tant en les façanes dels habitatges com en les dels comerços que es troben sota els porxos. Buhigas ha assegurat que a la plaça "ja li toca la intervenció", perquè alguns edificis ja tenen xarxes de seguretat per a possibles despreniments.

Una reforma pagada entre l'Ajuntament, veïnat i comerciants

Segons el consistori, la reforma tindrà un cost d'uns 3,2 milions d'euros que s'abonaran entre diverses parts. L'Ajuntament preveu aportar una subvenció del 45% del total dels costos, a més d'encarregar-se de tots els permisos i llicències pertinents. La resta del pressupost l'hauran d'abonar el veïnat, els comerciants i els restauradors de la plaça, tot i que encara no hi ha una xifra oficial.

Malgrat que el projecte ja està en marxa, no podrà tirar endavant sense que l'Ajuntament aconsegueixi posar-se d'acord amb el més del centenar de propietaris dels habitatges i comerços de l'espai. Una gestió que, segons el consistori, ja ha començat.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat