Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les espectaculars imatges captades en el fons marí de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Les últimes notícies que ens arriben des del fons del mar sempre són en negatiu, o bé per l'alarmant quantitat de plàstic que acumula o per les iniciatives que s'han d'engegar per intentar reduir el seu efecte. Els residus i les seves fatals conseqüències ocupen titulars i centren converses de sobretaula però, per fi, ens n'arriba una de positiva. I a més d'aquí! El Litoral barceloní sembla que amaga un oasi marí d'una riquesa i una bellesa sorprenent.

Fons marí de Barcelona
Fons marí de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

16 anys pel miracle

Aquest prodigi del submarí s'ha quantificat en més de 300 espècies entre les quals hi ha anemones, coralls, algues, pops o peixos com l'escórpora o el serrà. Una biodiversitat que, no us enganyarem, no és la que trobaríem als fons marins de Tailàndia però en podem estar ben orgullosos, entre altres coses perquè és fruit de l'acció humana. Ens hem de remuntar al 2003, moment que la Fundació del Zoo de Barcelona instal·la 365 estructures de formigó entre la nova bocana del port i el col·lector de Bac de Roda per provocar aquesta riquesa que, 16 anys després, podem admirar i celebrar.

Fons marí de Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

Els esculls artificials han permès impulsar una realitat marina que era totalment impensable fa 15 anys, moment que el front litoral del Besòs era el destí de productes contaminants i no comptava amb infraestructures com la depuradora del Besòs o els dipòsits pluvials. Tot plegat ha permès que en menys de 20 anys tinguem imatges d'un fons marí sanejat, més enllà de les notícies preocupants de l'alta quantitat de plàstic que també s'hi acumula.

NO T'HO PERDIS: 7 botigues de Barcelona lliures de plàstic

Últimes notícies

    Publicitat