Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les excuses més delirants per saltar-se el confinament

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

O junta militar o ens passem de frenada amb el visca la pepa! No tenim terme mig. L'altre dia vaig sortir a fer compres essencials –pa, el diari, Dalsy i desinfectant de mans–  i com que anava en calça curta i xandall, i a un pas alegre, em van increpar des d'un balcó: "¡Sinverguenza! Que estamos todos aquí encerrados y tú haciendo deporte!".

De fet, l'alegria de la socialització al balcó, amb els concerts improvisats i els aplaudiments, té la part fosca en el fenomen de la 'policia' de balcó, ciutadans desvagats que increpen, amenacen i denuncien a tort i a dret, bé passin per sota pares amb fills amb necessitats especials, o personal sanitari en itinerància laboral (recordem als 'policies' balconers que gravar i difondre vídeos de gent que passa pel carrer pot constituir una vulneració al dret a la protecció de la imatge). Ara, és innegable que som una societat amb més cara que esquena. Vegeu aquí casos reals d'excuses delirants per saltar-se el confinament. I recordeu que les sancions greus per aquest delicte van dels 600 als 30.000 euros!

1. Anar a fer un servei sexual. Aquesta és la meva favorita! I em sembla fantàstic que hagi sortit de la boca d'un paisà figuerenc. Davant el requeriment dels Mossos, un paio passejant per la capital alt-empordanesa va al·legar que venia de fer "un servei sexual a domicili". Un motiu per sortir que era "essencial", i per la qual cosa podia trencar el confinament. Li va caure una multa de 600 euros, suposo que molts més que els que va cobrar.  

2. Anar a comprar Nocilla. A Elx, un passejador reincident va posar com a excusa per passejar "anar a comprar Nocilla" a un supermercat llunyà. Li va caure una multa de mil euros. Alerta amb el pa i la crema de xocolata; a Itàlia s'ha fet viral el vídeo d'un home amb la seva filla menjant Nutella. Irat, adverteix a càmera que "si la meva filla no té un tall de pa per menjar, anirem a assaltar el supermercat". 

3. Passejar un gos de peluix! No és un mem, no, va passar de veritat. A Palència, un home va tenir els nassos de vacil·lar a la Policia adduint que passejava el gosset de peluix que veieu al vídeo. Inexplicablement, no li va caure cap sanció, només una advertència. No feu el ximple: aquí teniu cinc consells per passejar el gos en temps de confinament

4. Passejar una cabra! Quins sentiments té una cabra que no tingui un gos? Això ho té ben clar un veí de Monforte de Lemos, Lugo, que l'altre dia va sortir a fer una excursioneta pel nucli urbà de la població amb dues cabretes negres, que si les mires de lluny semblen gats. Pel que sembla, l'home les treu a pasturar per la seva finca, però aquell dia li devia venir de gust trepitjar asfalt. Amb un parell... de cabres. 

5. Netejar el bar. Aquesta és bona: A Eivissa, la Policia local va detectar un bar amb la reixa baixada que deixava entrar clients i els servia begudes (alguns d'ells ja anaven força contents). La resposta de la mestressa té tantes galtes que un no pot evitar somriure: "Home, és que hi havia anat a fer neteja, però esclar, se m'han ficat clients dins del local i no els podia deixar estar sense servir-los res".

6. Fer una cua (falsa). A Sevilla, un home feia cua davant una botiga d'alimentació però mai acabava d'entrar. Després de dues hores –i havent comprovat que davallava una cervesa rere altre– la Policia el va detenir. 

7. Passejar pa sec. Alerta, que la Policia se les sap totes! L'excusa d'anar comprar pa –un producte de primer necessitat– no sempre cola davant els mètodes científicodeductius de les forces de seguretat. Que quan van obrir la bossa del pa d'un veí de Motril (Granada), van comprovar que les barres eren més seques que els pans clavats a la façana del Museu Dalí!  

NO T'HO PERDIS: Iniciatives solidàries per afrontar el coronavirus a Barcelona. 

Últimes notícies

    Publicitat