Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CLUBS, Art a la pista
Foto: CLUBS, Art a la pista

Les pistes de ball de Barcelona es converteixen en galeries d'art efímeres (i l'entrada és gratis)

CLUBS, Art a la pista transformarà alguns clubs de la ciutat i de l'Hospitalet durant dos caps de setmana

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Les pistes de ball d'alguns clubs de Barcelona i l'Hospitalet es transformaran en galeries d'art efímeres durant el mes de desembre. La tercera edició de CLUBS, Art a la pista programarà instal·lacions, videoart, performances de dansa i música en directe i moltes altres disciplines artístiques de la mà de 24 artistes nacionals i internacionals. Aquest any el circuit d'exposicions s'ampliarà durant dos caps de setmana, els dies 9 i 10 de desembre a les sales de l'Hospitalet, i el 16 i 17 de desembre a les de Barcelona. Si voleu anar-hi, l'accés és lliure, gratuït i per a totes les edats i tota la programació es farà en horari especial diürn.

CLUBS, Art a la pista
Foto: CLUBS, Art a la pista

En aquesta tercera edició participaran nou espais de música en directe i clubs: El Pumarejo, FOC, Sala Salamandra i Sala River a l'Hospitalet, i Freedonia, Meteoro, Sala Apolo, Sidecar i Paral·lel 62 a Barcelona. L'objectiu del circuit d'exposicions artístiques és apropar la cultura de club a la ciutadania i reivindicar els espais d'oci nocturn com a llocs de coneixement, experimentació i creació artística.

Programació

CLUBS 2023 comptarà amb l'obra de quatre artistes de l'art contemporani internacional: la suïssa Sylvie Fleury, la italiana Vanessa Beecroft, el berlinès Julian Rosefeldt i l'estatunidenc Bruce Nauman. La programació també inclourà les performances en directe de l'artista Joan Morey, de la jove parella d'artistes formada per Mar García i Javi Soler, i el músic OXHY, conegut per les seves cançons que oscil·len entre el crit gutural i la cançó d'amor.

CLUBS, Art a la pista
Foto: CLUBS, Art a la pista

Pel que fa a la videocreació, l'anglès Prem Sahib presentarà 'Chariots', un video format per fotografies des de l'interior de dues saunes gai abandonades de Londres. David Haines projectarà 'Dereviled', on usarà imatges fetes amb telèfon mòbils d'exorcismes de gais i lesbianes en esglésies evangèliques dels EUA. A més, Christelle Oyiri presentarà la videocreació 'HYPERFATE', una breu reflexió sobre el martiri i el destí de l'artista, i Jana Bokova presentarà 'Tales from Barcelona', que retrata la ciutat més de moda d'Europa.

Per altra banda, CLUBS 2023 també programa peces d'art sonor com les de l'artista argentina Mercedes Azapilicueta, la dominicana Isabel Lewis, l'artista, poeta i DJ, Joven de la Perla, i l'artista sonor i músic CEM. Al llarg dels pròxims dies s'anunciaran els horaris oficials de tota la programació.

Festa de clausura

L'esdeveniment tancarà la seva tercera edició amb una gran festa de clausura amb Bob Pop posant música el diumenge 17 de desembre. La festa funcionarà com un espai de trobada al costat de les diferents comunitats invisibilitzades de la ciutat sota el nom 'Diversorium'. A més de Bob Pop, també hi participaran artistes com Costa Basíá i Sendoa Quijada, entre d'altres.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat