Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les primeres pel·lis del cinema a la fresca Sala Montjuïc 2019

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El cinema a la fresca Sala Montjuïc, una de les cites més populars de l'estiu a Barcelona, celebra la seva 17a edició del 28 de juny al 2 d'agost, tots els dilluns, dimecres i divendres i, com sempre, al Castell de Montjuïc. Tot i que encara haurem d'esperar per portar la cadireta i el pícnic cap a Montjuïc, ja coneixem els quatre primers títols que han programat aquest any, en col·laboració amb el Grec Festival

La programació de Nits Grec, així es diu la col·laboració entre tots dos festivals, està articulada com un viatge artístic i cultural pel món anglosaxó, d'Austràlia a Nova York, de la ciutat al desert. 

1. 'Uno de los nuestros': La primera cita és amb un dels grans treballs de Martin Scorsese i ja gran clàssic americà del cine. De Niro, Joe Pesci i una llarga llista d'acompanyants interpreten un retrat de la màfia italiana i de la perversió del somni americà, que va enamorar (i enamora encara!) per igual a crítica i públic. Divendres 5 de juliol a les 22 h. 

Uno de los nuestros

FOTO: Fotograma de 'Uno de los nuestros'

2. 'Green book': Basada en una història real d’allò més crua, que té lloc l’any 1962, la pel·lícula de Peter Farrelly és un 'road trip' que s’endinsa en l’Amèrica profunda més racista. Dins d’un cotxe viatgen dos personatges, cadascun dels quals representa una sèrie d’estereotips. L’un és Tony Vallelonga, encarnat per un Viggo Mortensen  llardós que ho arregla tot a cops de puny i l'altre és Don Shirley, un pianista negre de jazz a qui interpreta Mahershala Ali, lacònic, superb, que busca un conductor i guardaespatlles per a la seva gira cap al sud dels EUA. Una història de superació de prejudicis que va endur-se tres Oscars a millor pel·lícula, millor guió, i millor actor de repartiment per Ali. Dimecres 10 de juliol a les 22 h.

Green book

3. 'Las aventuras de Priscilla, reina del desierto': Tres artistes de cabaret –dues drags-queens i una transexual– que viuen a Sydney són contractades per actuar durant quatre setmanes a un hotel de Alice Springs, enmig del desert vermell d'Austràlia. Aquesta pel·li escrita i dirigida per Stephen Elliott que va guanyar el premi del públic a Cannes l'any 1994, va ser un dels 'must' de les comèdies dels 90's, un cant a la diferència i a la llibertat amb moments memorables com l'homenatge a Gloria Gaynor. Divendres 19 de juliol a les 22.15 h.

Las aventuras de Priscilla, reina del desierto

4. 'Hacia rutas salvajes': A principis dels anys noranta, el jove i idealista Christopher McCandless (Emile Hirsch), adopta el nom d'Alexander Supertramp, dóna les seves possessions i els seus estalvis i canvia el món civilitzat per la salvatge Alaska,  amb l'objectiu d'entrar en contacte amb la natura i descobrir el veritable sentit de la vida. Sean Penn va adaptar el best-seller de Jon Krakauer, basat en les notes del diari de McCandless, i convertida en obra de culte. Divendres 31 de juliol a les 22 h. 

Hacia rutas salvajes

Aquesta nova edició del cinema a la fresca Sala Montjuïc tindrà 16 sessions, totes en versió original subtitulada en castellà i amb entrades a partir de 6,50 €, que es ja es poden comprar. 

NO T'HO PERDIS: El top 5 de la cartellera de cine

Últimes notícies

    Publicitat