Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor del Grec 2019

El millor del Grec 2019

Els espectacles de teatre, dansa i circ que no et pots perdre del festival d'estiu de Barcelona

Isabelle Huppert
Foto: Peter Lindbergh Isabelle Huppert
Per Andreu Gomila |
Advertising

El Grec 2019 arriba carregat del millor teatre, dansa i circ d'aquí i de fora, amb una programació eclèctica que es posa en marxa el 26 de juny i que s'allarga fins a finals de juliol. Aquest any es passa de 83 a 94 espectacles, amb 436 funcions en total, amb un material humà que és, per primer cop en la història del festival d'estiu de Barcelona, totalment paritari, amb el mateix nombre de dones que d'homes. El Grec ens proposa un viatge anglosaxó que va de Melbourne a Nova York, amb grans noms de l'escena internacional que potser no hem vist mai a casa i algun clàssic que no ens podem perdre. Preneu-ne nota!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans de la setmana a Barcelona

1
Falaise
Foto: François Passesini
Teatre, Circ

Falaise

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

Després del 'Là' del Grec 2018, no ens errem gaire si diem que la segona part del díptic engegat pels Baró d'Evel de Blai Mateu i Camille Decouyrte és del més esperat del festival d'aquest any. El blanc i el negre tornen a tenyir l'escenari i els vestits dels intèrprets, uns artistes que protagonitzen una mena de ritual o cerimònia en moviment que troba la seva força en la unitat d'un grup impulsat per una mateixa energia. Treballen i dansen plegats i a l'uníson sense renunciar, però, a les seves personalitats particulars i prenent cadascun els seus propis riscos.

2
White Bouncy Castle
Dansa

White Bouncy Castle

icon-location-pin Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC, Sants - Montjuïc
icon-calendar

'White Bouncy Castle' és un espai coreogràfic pensat pel gran coreògraf nord-america William Forsythe amb l'objectiu d'acollir exclusivament espectadors i espectadores i que, per tant, no requereix de cap intèrpret. És un cub gegantí que pren la forma d'una mena de gran castell inflable de color blanc dins del qual les persones que el visiten estan convidades a deixar-se caure i rebotar, a sentir el seu cos completament desestabilitzat al so d'una composició musical creada per Joel Ryan. Gaudiu de l'absurd social que representa i de les sensacions, gairebé addictives, que us provocarà.

Advertising
3
En masse
Foto: David Kelly
Teatre, Circ

En masse

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

La companyia de circ australiana Circa, una de les millors del món, torna a Barcelona amb una nova producció que és un viatge tendre i salvatge que ens presenta dues visions dels extrems de l'existència humana amb música de Schubert i Stravinski. Deu artistes de la companyia ens tornaran a sorprendre amb la seva perfecció tècnica i les seves acrobàcies mentre tres músics, incloent-hi un tenor local i dos pianistes, interpreten la banda sonora en directe.

Advertising