Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Jardins de la Universitat

  • Llocs d'interès
  • preu 0 de 4
  1. Jardins Ferran Soldevila Universitat de Barcelona
    Foto: Universitat de Barcelona
  2. Jardins de la Universitat de Barcelona
    Foto: Ajuntament de BarcelonaJardins de la Universitat de Barcelona
  3. Jardí Ferran Soldevila
    Foto: Ajuntament de Barcelona
  4. Jardí Ferran Soldevila UB
    Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

Els Jardins Ferran Soldevila són dins de l'històric edifici de la Universitat de Barcelona i tenen més de 80 espècies vegetals diferents

L'edifici històric de la Universitat de Barcelona conserva uns jardins encantadors dins del seu claustre d'estil neomedievalista i tota la part posterior que daten de l'any 1859. És un oasi al mig de la ciutat del qual poden gaudir cada dia els estudiants i els qui vulguin passejar-se. Tot i ser poc extens, compta amb 150 espècies diferents de plantes, algunes adoptades de l'antic jardí botànic de Barcelona, i dos estancs amb peixos i granotes. Un espai que tot barceloní i barcelonina ha de visitar.

Per què són interessants els jardins?

L'arquitecte català Elies Rogent va ser l'encarregat de la construcció de l'edifici de la Universitat de Barcelona, així com dels seus jardins, fet que va ser el projecte més important de la seva carrera. Rogent no sols va destacar pel seu treball arquitectònic, sinó també per les seves teories, que tenien com a objectiu trobar una arquitectura pròpia del segle XIX. Pel que fa al projecte dels jardins de la universitat, l'objectiu principal era que estiguessin a disposició dels alumnes, encara que el 1995 es van obrir a tot el públic. El mateix any els jardins van rebre el nom de Ferran Soldevila, en honor a l'historiador barceloní.

Quantes espècies vegetals hi ha?

Tot i que no tingui hi hagi tanta varietat com al Jardí Botànic de Barcelona, els Jardins Ferran Soldevila tenen més de 150 tipus d'espècies vegetals repartides per claustres laterals i central de l'edifici. Entre totes, podem trobar alguns dels arbres més antics de la ciutat, com un ginkgo i un teixeixo. Si voleu saber cadascuna de les espècies que hi ha, podreu consultar-ho amb els codis QR als rètols que hi ha repartits per tot el recinte.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Diputació, 230
Barcelona
08007
Transport
Universitat (M: L1, L2)
Preu
Gratis
Horaris
De dl. a dv. de 8 a 21 h. Ds. i dg. de 10 a 19 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà