Notícies

L'experiència immersiva de Monet obre l'Ideal, nou centre d'arts digitals

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

L'Ideal, antic cinema del Poblenou i després plató de televisió, reobre com a centre d'arts digitals i ho fa amb l'experiència immersiva en l'obra de Monet, que ja al segle XIX va escenificar la trobada entre art, ciència i tecnologia que des d'avui reivindica l'Ideal.

El projecte creat per Layers of Reality, Minoria Absoluta i Magma Cultura, i digirit per Jordi Sellas, entre d'altres, es desplega en un espai de 2000 metres quadrats. A la planta zero és on els visitants poden gaudir de l'experiència immersiva, en una sala amb projeccions a 360º i 1000 metres quadrats de pantalla. S'estrena amb el muntatge 'Monet. La descoberta de la llum' i la raó és que l'artista "era fan de la immersivitat", apunta Sellas, qui recorda com el pintor va fer instal·lar la sèrie de les ninfees en dues sales circulars del Museu de l'Organgerie de París per suggerir l'embolcallament de l'ànima. L'experiència continua a la sala de realitat virtual on les ulleres permeten un viatge a la casa del pintor a Giverny i a la riba del Sena, escenari on acudia també a pintar l'impressionista. També hi ha una sala pensada per a la canalla, perquè puguin experimentar amb la llum, el color i el moviment.

Monet, el mestre de la llum
Foto: Ideal

L'Ideal té previst acollir tres exposicions a l'any que variaran la morfologia del centre i alhora vol oferir "residència permanent" a festivals que treballen en l'àmbit de digital, com el Loop, l'Offf, el Sónar i el Mira, que s'encarregarà d'una part de la programació estable de l'Ideal. A més de l'exposició i les activitats, el centre acollirà residències i col·laboracions amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Pompeu Fabra. "Els projectes que neixin aquí també s'encaixaran als festivals", afegeix Sellas.

Ideal
Foto: Ideal

L'Artechouse de Washington DC, el teamLab Borderless de Tòquio, el Société des arts technologiques de Montreal i L'Atelier des Lumières de París són alguns dels models que han inspirat l'Ideal. Després d'un any d'obres per acondicionar l'espai, que conserva detalls de l'obra original, el centre reobrirà també per al barri: els veïns i veïnes del Poblenou podran visitar-lo gratuïtament el dilluns 29, d'11 a 20 h. El centre obre tots els dies de la setmana, excepte dimarts, i els dilluns l'entrada costarà 9 euros.

No t'ho perdis: les millors exposicions de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat