Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Home dels Nassos
Foto: Amics de la Rambla

L'Home dels Nassos repartirà xocolata calenta gratis i nassos de pega pels carrers de Barcelona

Aquest serà el recorregut del tradicional personatge que només surt per Cap d'Any

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ja ha començat el compte enrere de les celebracions per acomiadar el 2023 i donar la benvinguda al 2024. A més de gaudir de l'espectacle de drons a l'avinguda Maria Cristina i sortir de festa per Barcelona, hi ha una tradició que no pot faltar l'últim dia de l'any en la qual també podeu participar. Un cop més, l'Home dels Nassos passejarà pels carrers de la ciutat per donar la benvinguda a l'any nou mentre reparteix nassos de pega a la canalla i xocolata calenta. La passejada d'aquest any i la xocolatada popular l'organitzen l'Associació l'Arca de Noè i Amics de La Rambla.

Quin és el recorregut?

Aquest any, l'Home dels Nassos sortirà a les 11 h de la Casa dels Entremesos i durant una hora, fins a les 12 h, passejarà pels carrers Pl. Maura, Plaça de la Catedral, Cucurulla, Portaferrissa, Rambla de les Flors, Rambla dels Caputxins i Plaça del Teatre. A les 12 h, s'aturarà a la Plaça del Teatre, sota el monument a Pitarra, per celebrar una xocolatada popular amb tots els nens i nenes que l'acompanyin. A les 12.45 h, l'Home dels Nassos continuarà el seu recorregut per Escudellers, Plaça Reial, Ferran i la Plaça de Sant Jaume on, a la 13 h, el rebran diverses autoritats.

Qui és l'Home dels Nassos?

L'Home dels Nassos de Barcelona és un capgròs de l'artesà Amadeu Fuster que es va estrenar l'any 1997 i que té una llarga tradició darrere. L'últim dia de l'any, es fa creure als nens i nenes que pels carrers de la ciutat podran veure un home amb tants nassos com dies té l'any. Malgrat que la canalla pensi que veuran un home monstruós, el ninot només en té un de nas.

Actualment, diverses poblacions celebren aquest personatge en forma de capgròs, com és el cas de Barcelona, on també lliura a les autoritats la clau que obre la porta de l'any nou. A més, l'Home dels Nassos també fa la funció de missatger i s'encarrega de comunicar a les autoritats els desitjos dels ciutadans.

NO T'HO PERDIS: Les millors festes per celebrar la nit de Cap d'Any a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Cap d’Any

    Últimes notícies

      Publicitat