Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ampliació MACBA
Ajuntament de BarcelonaAmpliació MACBA

Llum verda a l'ampliació del MACBA: l'Ajuntament aprova el pla urbanístic i les obres es podran licitar al juny

Els nous espais a l'actual plaça dels Àngels es podrien començar a construir el pròxim mes de novembre

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El projecte d'ampliació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), que crearà nous espais a l'actual plaça dels Àngels (coneguda popularment com 'la plaça del MACBA') ha superat l'últim tràmit municipal que necessitava per poder tirar endavant. El Consell Plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda al Pla Especial Integral i de Millora Urbana (PEIMU) del museu. Tot i que encara no hi ha dates oficials per a l'inici dels treballs, les obres es podran licitar aquest mes de juny i la construcció podria donar el tret de sortida el pròxim mes de novembre.

L'ampliació inclou la creació d'un nou edifici del museu al Convent dels Àngels amb 2.110 m² de noves sales d'exposició, galeries, magatzems i altres instal·lacions i un mirador obert i d'accés lliure de 349 m². Tot i que no hi ha dates exactes, es preveu que ambdós espais estiguin enllestits al llarg del 2027. A més de l'ampliació del museu i els nous equipaments, la plaça dels Àngels també patirà una renovació integral que convertirà la zona en un espai verd amb zones d'estada més dinàmic i amb un nou sentit pel veïnat.

Nova terrassa del MACBA
Ajuntament de BarcelonaNova terrassa del MACBA

El canvi integral del MACBA i els seus voltants inclouran la construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària, el CAP Raval Nord, que se situarà en l'edifici de la Capella de la Misericòrdia, a un dels costats de la plaça. El centre sanitari s'inaugurarà un any abans que la resta d'equipament, el primer trimestre del 2026, i tindrà més capacitat d'assistència i una diversos serveis d'atenció primària com l'atenció a la salut sexual i reproductiva i l'atenció a la salut mental.

Un projecte amb polèmica

L'ampliació del MACBA i la renovació de la plaça dels Àngels no ha estat una bona notícia per a tothom i part del veïnat i dels 'skaters' que freqüenten l'espai han estat molt crítics amb el projecte. "La imposició d'aquesta ampliació és una agressió al barri", asseguren des de 'No MACBA', la plataforma veïnal que lluita per aturar l'ampliació.

Centenars de persones han sortit al carrer durant els últims mesos per protestar contra el que ells defineixen com un "espoli de 1.000 m² d'espai públic". "Ciutat Vella té un 50% de la població en risc de pobresa o exclusió social, és una vergonya gastar-se 17 milions d'euros en una ampliació innecessària", asseguren a través de les seves xarxes socials. 

NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer per Setmana Santa a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat