Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Banksy
Foto: Erica AspasBanksy

Més de 100 obres de Banksy reunides en una exposició a Barcelona

Per
Erica Aspas
Publicitat

És home o dona? O és un col·lectiu? És de Bristol? O dels Estats Units? Tot allò que envolta la figura de Banksy és una incògnita, però el que sí que és cert és la seva bel·ligerància a través de l''street art'; la seva habilitat per tractar temes com la guerra, l'opressió, l'amor, el poder o el consumisme amb un 'stencil' i un spray; i la capacitat de fer-nos reflexionar amb imatges directes, gràfiques i plenes de simbolisme.

Sweep it under the carpet
Sweep it under the carpet
Foto: Banksy

Ara, l'exposició 'The world of Banksy' reuneix en un mateix espai més de 100 reproduccions a mida real d'obres que l'artista va fer entre el 2000 i el 2018 a Gran Bretanya, França, Estats Units, Israel i Palestina. "He vist exposicions sobre Banksy a Anvers, Amsterdam i Berlín i eren meres reproduccions de les seves obres, aquí la diferència està en el fet que s'ha mantingut l'esperit d'art urbà", ens explica Hazis Vardar, comissari de l'exposició que s'ha instal·lat a l'Espacio Trafalgar (de dimarts a diumenge, de 10 a 20 hores. Dijous, obert fins a les 22 h. 12 €. De 13 a 25 anys, 9 €. De 6 a 12 anys, 6 €. Menors de 6 anys, gratis).

Exposición Banksy
Exposición Banksy

A més del centenar d'obres, trobareu pantalles (de moment estan parades pels problemes de transport amb la Xina) on es mostra metratge de tota l'obra de Banksy a París, l'acció que va fer a Venècia en contra de la massificació del turisme o quan va vendre obre seves per 60 dòlars a Central Park. I els sons de les sirenes de la policia, en al·lusió a la il·legalitat de l''street art' a moltes ciutats, són constants.

Banksy
Banksy

La mostra s'estructura en tres zones: una amb la seva obra a Gran Bretanya, una altra amb les seves accions a París i una tercera amb reproduccions de les peces que han aparegut als Estats Units i les que va fer el 2005 al mur de Betlem. 

Obra Siempre hay esperanza
Siempre hay esperanza, de Banksy

A quadres, i sobretot a murals a les parets, hi trobareu les seves obres més representatives, gairebé llegendàries, com el 'Llançador de flors', que mostra el profund esperit antimilitarista de Banksy; 'Sempre hi ha esperança' (popularment conegut com 'La nena del globus'); 'El grafiti és un crim', que va aparèixer a Chinatown el 2013; 'Bataclan' en memòria de les víctimes de l'atac terrorista del 2015, que va ser robada; 'El gos de Keith Haring'; 'Soldat pixant', de 2002; i la 'Guerra de coixins' que va instal·lar en una de les habitacions de l'Hotel Walled Off, ubicat davant del mur de Betlem, que ha estat reproduïda a l'exposició.

Guerra de almohadas Irsael-Palestina
Guerra de almohadas Irsael-Palestina

Com imagineu, l'exposició no ha estat autoritzada per l'artista i no tracta de descobrir qui és –"el seu anonimat és el carburant del motor", ens comenta Vardar–, sinó que vol posar en context el seu treball i "parlar del missatge que ens vol transmetre a cada una de les seves obres", afegeix el comissari. Però fixeu-vos bé i podreu intuir la seva presència...

NO T'HO PERDIS: Street Art: murals a gran escala a Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat