Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Miracle 3, de Marina Abramovic
ACNMiracle 3, de Marina Abramovic

Moco Museum Barcelona presenta una obra de Marina Abramovic

Així és la peça sobre els horrors bèl·lics de l'artista sèrbia que forma part de la col·lecció del Moco Museum

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Quan Marina Abramovic va crear una obra d’art sobre els horrors bèl·lics, la guerra d’Ucraïna encara no havia començat. La peça s’incorpora ara al Moco Museum Barcelona, en un moment on el dolor que causen les guerres és a l’ordre del dia: “Fa por com els artistes podem predir el futur”, suggeria l’artista mentre presentava ‘Miracle 3’ a les sales del Palau Cervelló del carrer Montcada.

La peça forma part d’un quartet, la sèrie ‘Miracle’, i consisteix en una caixa de llum LED amb una impressió cromogènica on apareixen dues dones. Una d’elles està estirada en una superfície amb les vísceres fora del seu cos, i al costat l’acompanya l’artista sèrbia. 

Miracle 3, de Marina Abramovic
Rita RoigMiracle 3, de Marina Abramovic

Amb aquesta imatge, Abramovic vol fer reflexionar al públic sobre el patiment que suposen els conflictes per a les persones que s’hi veuen involucrades. Segons ha explicat l’artista “el dolor físic no és difícil d’aguantar, cal determinació i força de voluntat, però el que costa de suportar realment és el dolor emocional”. Ara, aquesta obra ha passat a ser part de la col·lecció d'art modern i contemporani que del Moco Museum de Barcelona. 

L’artista ha presentat aquesta nova obra el mateix dia en què estrena al Liceu ‘7 deaths of Maria Callas’, on es posa en la pell de la soprano i recrea set morts de Callas a partir de set àries cèlebres d’òpera. El muntatge, que es representa en el marc del centenari de Callas, barreja òpera, art en viu, performance i videocreació.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Últimes notícies

    Publicitat