Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Obra de teatre: 'NUA, radiografia d'un trastorn'
Foto: Teatre PrinicpalObra de teatre: 'NUA, radiografia d'un trastorn'

Neix l'Organització per la Llibertat Artística en contra de la censura cultural

L'OLA ha publicat un comunicat en contra de la censura de la cultura assegurant que estem vivint una 'situació alarmant'

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

En els darrers dies la cultura ha patit una sèrie de censures per part dels partits de dreta i extrema dreta. A Briviesca, l'ajuntament ha cancel·lat una obra de teatre sobre un mestre republicà afusellat; a Bezana, un poble de Cantàbria, han vetat la pel·lícula infantil 'Lighyear' pel petó entre dues dones; a Mallorca han censurat l'obra de teatre 'NUA, radiografia d'un trastorn', que parla dels trastorns alimentaris. Per combatre-ho, ha nascut l'Organització per la Llibertat Artística, denunciant aquesta 'situació alarmant'.

L'OLA neix com a resposta a la censura cultural amb la voluntat de convertir-se en una plataforma estable en defensa de la llibertat d'expressió i de continuar protegint la cultura plural. Així mateix, ho han expressat en el comunicat que han publicat per anunciar la seva formació, on asseguren que 'no hi ha una eina de canvi més poderosa que la cultura' i que 'la lluita és urgent'.

El comunicat s'ha emès en català, castellà, euskera, valencià, gallec i asturià, fent una crida a tot l'estat i animant a tothom qui vulgui a unir-se a la lluita per garantir 'la llibertat d'expressió i artística.

NO T'HO PERDIS: Obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat