Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rumors Out
Time Out Barcelona

Neix Rumors Out, el filtrador de llegendes urbanes de Barcelona

Una iniciativa per combatre les ‘fake news’ de la ciutat

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Sigui a les xarxes socials o en les reunions d'amics, companys de feina i familiars, estem constantment exposats a rumors falsos, llegendes urbanes i teories conspiranoiques. Fart del cunyat que té un amic mosso? Del company de feina pesat que espameja tots els grups de whatsapp amb les 'fake news' del moment? De l’amic amant de l’èpica i l’exageració? Estàs al lloc adient.

Donald Trump Goodbye
Foto: GIF By Late Night With Seth Meyers

Hem creat Rumors Out, una secció on demanem a la plataforma de 'fact-checking' Verificat, que confirmi o desmenteixi les llegendes urbanes més esteses a la ciutat de Barcelona. Mitjançant les nostres xarxes socials recollirem totes aquelles històries de la ciutat que vulgueu contrastar i les verificarem per vosaltres.

Com funciona?

A través de les nostres xarxes socials, amb el hashtag #RumorsOut obrirem un consultori on podreu abocar tots els vostres neguits: és cert que hi ha més (o menys) espais per a gossos que abans? On es guarden les cerveses que es venen pel carrer? Els lladres roben més els barcelonins des que hi ha menys turistes...? De moment, ja hem verificat aquestes:

Com van arribar les cotorres verdes a Barcelona?

Les sabates penjades als cables volen dir que es ven droga: mite o realitat?

Què són els claus de metall que hi ha al terra de Barcelona?

És cert que cada vegada hi ha menys espai per als gossos a Barcelona?

Un cop recollides totes les vostres inquietuds, triarem els temes que més us interessin i seran contrastats per Verificat. Quan tinguem els resultats de la seva investigació els publicarem per donar-vos arguments i dades objectives amb les quals deixar en evidència el cunyat setciències davant de tota la família. D’aquesta manera, potser s’ho repensarà, abans d’enviar qualsevol cosa al grup de whatsapp o deixar anar qualsevol bajanada.

Seguiu les nostres xarxes (Twitter, Facebook, Instagram) i el hashtag #RumorsOut i comenceu a dir-nos quines històries voleu que verifiquem per vosaltres.

Fem fora els rumors!

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat