Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cinema Truffaut Girona
Foto: Instagram / @cinematruffaut

Nou rècord de públic al Cinema Truffaut de Girona amb gairebé 40.000 espectadors el 2023

L'equipament ha duplicat les dades de 2022 i ja ha recuperat l'activitat prepandèmica

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Si a Barcelona no paren de tancar sales clàssiques, com el cine Comèdia, a Girona el cinema d'art i assaig per excel·lència de la ciutat bat els rècords. Durant el 2023, el Cinema Truffaut de Girona ha superat les seves xifres d'assistència amb 38.802 espectadors, les millors dels 23 anys de vida de l'equipament municipal.

Les gairebé 40.000 persones que han gaudit d'alguna de les pel·lícules de la cartellera del cinema han fet que el Truffaut no només recuperi l'activitat prepandèmica, sinó que també ha quasi doblat les dades del 2022. Tot i que el 2022 ja es va considerar un dels millors anys de l'equipament, el passat 2023 el nombre d'espectadors es va disparar un 93,74%.

Segons ha informat l'Ajuntament de Girona en un comunicat, l'augment de públic al cinema és superior a la recuperació mitjana d'espectadors i espectadores dels cinemes de l'Estat, que segons l'empresa ComScore, encarregada de controlar la taquilla de les sales, ha estat d'un 26% respecte al 2022. Mentre que les sales continuen un 20% per sota de la mitjana dels anys 2015-2019, el Cinema Truffaut ha registrat el seu millor any des de 2013, quan la sala va assolir els 21.197 espectadors.

Una oferta variada

Dins el mateix comunicat, l'Ajuntament felicita i atribueix l'èxit a l'obertura de la segona sala, que ha permès incrementar el nombre de sessions i sobretot la varietat de l'oferta. Aquest nou espai es va inaugurar el 18 de novembre de 2022 i el 2023 ha estat el primer any que s'ha posat en funcionament.

A més de permetre oferir més títols a la cartellera, l'espai també ha acollit esdeveniments i actes, com el cicle 'Stanley Kubrick' de la Filmoteca de Catalunya, que va reunir 1.700 persones i va convertir-se en el cicle més exitós de la Filmoteca fet mai a Girona.

Les pel·lícules més vistes

Si analitzem l'èxit dels films que s'han projectat, la pel·lícula de Patrícia Font 'El mestre que va prometre el mar', va ser vista per 2.700 persones, convertint-se en la segona més vista de la història de la sala, només per darrere d''Estiu 1993' i per davant d''Alcarràs'. El top 5 el completen la irlandesa 'The quiet girl', de Colm Bairead; 'Anatomía de una caída', de Justine Triet; 'Living', d'Oliver Hermanus, i 'El triángulo de la tristeza' de Ruben Ostlund.

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de gener als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat