[title]
“Concebem l’art com un territori molt permeable a totes les disciplines”, asseguren la Marita Moro i en Marc Mascort a Time Out Barcelona. Sota aquesta concepció, la parella acaba d’inaugurar Can Safari, una botiga enfocada a l’art, especialment a l’urbà, però que va molt més enllà.
Can Safari és “un refugi per als colors i per a totes aquelles pràctiques creatives que connecten art, barri i transformació social”, explica la parella. El local, al número 28 del carrer de les Guilleries, a Gràcia, és una botiga de materials artístics on hi ha des d'una màquina tintomètrica per crear colors a mida i una extensa oferta d’esprais, fins a pintures acríliques i serigrafia.


Entrar al local és entrar dins d’una mena d’oda a la creativitat. Des del pom de la porta en forma d’esprai, fins a les parets, on hi ha un gran mural de l’artista Martí Sawe que dona la benvinguda als visitants i que el mateix autor defineix com una mena “de jazz visual”.
Pel que fa als articles a la venda, els esprais hi tenen un gran protagonisme i ocupen una gran part de l’entrada principal. Al taulell, també hi veureu una selecció de papereria vintage i, just al davant, dos penja-robes amb desenes de peces de roba personalitzades per artistes urbans.
La moda és una part rellevant dins el local, i a més de les dels artistes, també hi ha peces de la marca Holala! i del marxandatge de la botiga amb la seva mascota, Mr. Bucket —dissenyada per Tiago Majuelos— i imatge gràfica a càrrec d’Isaac Alcober.


Un local amb ADN gracienc
La Marita i en Marc són graciencs des de fa anys i volien que Can Safari tingués la identitat del barri, “Creiem que un projecte així està en el lloc adequat a Gràcia”, asseguren. La ubicació, però, no és l’únic tret gracienc del negoci.
El nom ja és tota una declaració d’intencions. El Marc explica que Can Safari és un homenatge al primer mural d’art urbà de Barcelona, que es va fer l’any 1988 a només 50 metres de la botiga i que es titulava Safari sprai.

Amb el projecte, doncs, la parella assegura que volen “contribuir en el circuit artístic que hi ha al barri i que està format per diferents espais vintage, galeries i altres negocis que estan oberts a col·laborar”.
Un espai obert als tallers
Malgrat que la part de la botiga és una part important de Can Safari, el projecte va molt més enllà i funciona com “un hub d’activació de projectes culturals, artístics, comunitaris”.
El local amaga un pati que s’ha convertit en un espai obert a tothom i que acollirà tallers de tota mena de disciplines artístiques: des de tallers d’il·lustració i customització de gorres, fins a d’altres de maquillatge artístic i ganxet creatiu.
Tots estaran impartits per talleristes professionals del sector, que oferiran el taller per a un màxim de 10 o 12 assistents. “Volem obrir una mica el nínxol de l’art, que abans estava tancat a altres disciplines”, explica la Marita.
