Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre la primera pizzeria napolitana sense gluten de Barcelona

Senza Glutine, de la cadena Grosso Napoletano, ha desenvolupat una massa exclusiva per a celíacs

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Traduït per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

La pizza és el terreny on més pateix el comensal celíac i intolerant al gluten en graus diversos. Doncs a Barcelona té un motiu de joia: acaba d'obrir portes la pizzeria Senza Glutine (València, 234) de la cadena Grosso Napoletano, que representa el primer exemple de pizza napolitana lliure de gluten a Barcelona.

I en aquest sentit, recalco que el gentilici és molt important: a Barcelona ja hi ha un parell de pizzeries més que recomanables sense gluten (Messié Sense Gluten, per exemple), però el fet diferencial és que la segona pizzeria sense gluten de Grosso Napoletano – ja en van obrir una a Madrid el 2020– replica la massa napolitana clàssica amb una fidelitat esbalaïdora: aconsegueixen aquesta elasticitat típica i la vora grossa amb una massa a base de farina de cereals sense gluten com l'arròs, blat de moro i blat sarraí, i un procés de doble fermentació amb repòs de 48 hores.

Senza Glutine
Foto: Senza GlutineSenza Glutine

I de fet, una altra gràcia de la pizza sense gluten per al no-celíac –a banda que a la panxa et cau més lleugera– és que el sabor neutre de la massa sense gluten –la massa de pa i farina de blat té un sabor més intens i àcid– realça el sabor de la cobertura. Si el producte és bo, i el de Grosso Napoletà ho és, et cruspires delícies com una pizza de salami picant i mozzarella 'fiordilatte' o la Gran Borghese, amb crema de tòfona i ceps, xampinyons a les herbes, mozzarella 'fiordilatte' i speck i els sabors et donen una gustosa bufetada a la boca. Als entrants, icones per compartir de la cuina italiana, com la 'melanzane' o l'amanida Caprese, tunejats a l'estil Grosso: fer les coses senzilles molt bé, amb una presentació original i mà experta (el tiramisú és de traca).

El local és una delícia: capacitat per a 104 comensals amples a l'interior i 16 a la terrassa, distribuïts a una sala 245 m amb aires de loft industrial, 2 i un espai exterior de 16 m². I el preu mitjà també: uns 20-25 euros per persona.

NO T'HO PERDIS: Dues pizzeries de Barcelona, entre les millors d'Europa

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat