[title]
Si hi ha algun model de negoci que hagi patit el flagell de la pandèmia, aquest és el de restaurant-club nocturn de categoria. Bé, doncs arriba a la ciutat un dels gegants del sector: després de Setmana Santa obrirà portes Salvaje Barcelona (Enric Granados, 86), el segon restaurant que l'empresa de restauració Grup Salvatge obre a Espanya. El primer es va inaugurar a Madrid el febrer de 2020 i va aconseguir una cosa que sembla impossible: triomfar i consolidar-se en la pitjor catàstrofe sanitària dels últims cent anys amb una oferta de luxe.
Salvaje té la cara visible del xef veneçolà Fermín Azkue -que dirigeix la gastronomia del grup, amb restaurants a Panamà, on va néixer la cadena, Bogotà i Miami, i pròximament també a Cartagena- i promet "un nou concepte de gastronomia japonesa d'autor que barreja disseny, tradició i qualitat". I el tòpic del "marc incomparable" serà cert: Salvaje ocuparà els 2.000 m² que va deixar vacant Bellavista del Jardín del Norte, el monumental restaurant de Leo Messi i Grupo Iglesias que reproduïa un poble i que va tancar a finals del 2018.

Des de Grupo Salvaje, no donen una data concreta d'obertura, però sí que serà després de Setmana Santa, quan es relaxin les restriccions de la Covid-19, perquè el local tindrà un marcat caràcter nocturn. I pel que expliquen, farà caure de culs: "Ocuparem tot l'espai disponible, fins i tot una part de la terrassa interior, de 1.000 m². Hi haurà un interiorisme exquisit i trencador, amb estàtues d'animals daurats, cocteleria molt potent i taules i reservats exclusius. I un servei que no arribarà a oferir xou, però sí que serà bulliciós, despreocupat i lúdic. Un lloc per veure i deixar-se veure, suposem que hi haurà gent famosa, però sense que la diversió i el brilli-brilli eclipsi una cuina d'alta gamma, molt cuidada", asseguren des del restaurant.
Si hem de fer cas del que s'ha vist a Madrid, Salvaje Barcelona tindrà una barra de sushi fastuosa, de producte superlatiu i mires àmplies –amb forta influència mediterrània i incursions a la cuina nòrdica– i una robata, una brasa japonesa de llenya, a més d'arròs i fideus, tapes de fusió i un petit però abracadabrant apartat vegetarià (alvocats trufats amb salsa ponzu!). A la taula, proteïna noble: vaca rossa gallega, vedella wagyu, carrabiners, saló salvatge d'Alaska o tonyina vermella mediterrani entre altres cotitzadíssims animals estrella.
NO T'HO PERDIS: Ada Parellada engega Semproniana ambVolant per les comarques de Barcelona