Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quan ens podrem banyar en les platges i piscines de Barcelona?

El primer bany de l'any no es podrà fer fins a la fase 2

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Era una de les grans incògnites de les fases de la desescalada. Quan el govern central va fer l'anunci de com i quan seria l'aixecament de restriccions gradual i per territoris no es va parlar, en cap cas, del bany en les platges i piscines. Les especulacions no es van fer esperar pel que fa a possibles contagis dins l'aigua o la possibilitat de poder obrir les piscines exteriors durant l'estiu. 

Finalment el BOE ha parlat sobre un tema que és d'interès nacional si tenim en compte que Espanya compta amb 8.000 km de platja. El document en qüestió inclou el permís per poder-se banyar a la platja i a la piscina en la fase 2 del desconfinament, sempre que es respectin les mesures de seguretat i higiene, com la distància mínima de 2 metres o aforaments molt controlats de persones en espais tancats.

Com i quan serà la primera capbussada?

Abans d'entrar en les llibertats aquàtiques que ens brindarà la fase 2, cal recordar que les activitats esportives dins del mar ja es permeten en l'actual fase i dins els horaris limitats de 6 a 10 i de 20 a 23 h.

Una vegada aconseguim la fase 2 de la desescalada s'obriran les piscines recreatives  amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia. Si tot i així no es pot permetre la distància mínima de seguretat, el govern obligarà a reduir la capacitat de gent. En un general es reforçaran les mesures d'higiene en els espais comunitaris (es desinfectaran mínim 3 cops al dia i es recordarà per megafonia les obligacions individuals pel que fa a la distància física o la neteja de mans. S’establirà una distribució espacial dels usuaris a través de senyals sobre el terra. No es podran utilitzar les dutxes dels vestidors ni les fonts d’aigua.

En les platges l'accés serà controlat però ja es permetrà tota mena d'activitat tant en la platja com en l'aigua però sempre respectant la distància de 2 metres i evitant el contacte físic. Igual que en les piscines, es reforçarà la desinfecció d'espais comunitaris com els banys i es recordarà als usuaris per cartelleria i megàfon les normes d'higiene i prevenció. La distribució espacial dels banyistes en la platja haurà de respectar la distància de seguretat de 2 metres i es podrà fer amb l'ajuda de senyals a terra per poder deixar els objectes personals.

NO T'HO PERDIS: Barcelona reobrirà totes les platges i parcs pel passeig aquesta setmana

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat