Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quan i com obriran botigues i centres comercials?

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Després de dos mesos, finalment el Govern va anunciar que el 4 de maig s'iniciarà el pla de desescalada i, inevitablement, començarem a veure la llum al final del túnel, sobretot en el sector comercial. Anem per parts i, sobretot, per fases: 

FASE 1

Comerços petits: si tot va sobre el previst pel que fa a contagis, tornaran a obrir les botigues a partir de l'11 de maig. Tot i poder aixecar la persiana, s'hauran de complir "estrictes condicions de seguretat". Entre elles trobem l'aforament limitat a només el 30% de la capacitat del local, una distància mínima de seguretat de dos metres entre persones (mesura que, si no és possible per l'espai físic del local, només podrà ser a dins un sol client) i amb la instauració d'un horari concret per atendre amb preferència a les persones majors de 65 anys o de risc. 

Centres comercials: haurem d'esperar fins a la fase 2, que començarà el 25 de maig (sempre en cas que no hi hagi retards a les comunitats). De la mateixa manera, no podran permetre l'aforament complet, sinó que quedarà reduït al 40% de la capacitat per garantir la distància obligatòria mínima de seguretat de dos metres. També s'haurà d'establir un horari de preferència per a majors de 65 anys. 

Mercat de Santa Caterina, Barcelona
©mercatsbcn.cat

A Catalunya, els mercats a l'aire lliure o de pagès ja eren oberts, per tant, seguiran amb la seva activitat i les mateixes mesures que es veien fins ara. D'acord amb la normativa, l'espai continuarà limitat per tanques i amb un punt d'entrada i de sortida, controlats per un vigilant de seguretat. La distància de seguretat també s'haurà de mantenir i les parades també hauran d'estar separades per dos metres. 

El que seguirà prohibit un cop obri el sector comercial és romandre a les àrees comuns o recreatives

FASE 3

Comença el 8 de juny. A aquesta última fase, l'aforament limitat s'ampliarà al 50% a tot el comerç, però, un cop més, garantint la distància social. Concretament, a les botigues de roba (tant franquícies com petits establiments), no s'ha concretat com serà l'ús dels emprovadors o si les peces permeses seran limitades.

Cal recordar que haurem de tenir paciència i evitar les aglomeracions, per tal de no afavorir un retrocés a la desescalada. És important seguir fent ús de les mascaretes, els gels hidroalcohòlics i el control de la temperatura corporal dels clients a l'entrada dels establiments, sobretot perquè aquestes mesures seran recomanables fins que puguem tornar a la normalitat. 

NO T'HO PERDIS: quan podrem abraçar els nostres familiars i amics?

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat