Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quan i com obriran les biblioteques i els museus?

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Anem coneixent dates i condicions de la desescalada que ha de permetre el retorn a l'activitat en espais com museus i biblioteques, també galeries d'art i centres culturals, els teatres, el comerç i la restauració. El govern estatal ha anunciat les fases i el calendari per al retorn a la "nova normalitat".

Fase 0

Comença oficialment el 4 de maig; en aquesta data es permetrà l'obertura d'arxius.

Fase 1 

A partir de l'11 de maig, si tot va com està previst i sota les màximes condicions de seguretat, obriran biblioteques per a préstecs i lectura i limitant l'aforament. Els museus reobriran només amb un terç de l'aforament i controlant les aglomeracions a sales; encara no es reprenen les activitats culturals. 

Fase 2

S'iniciaria el 25 maig i en aquesta fase tornaria l'activitat a monuments i altres equipaments culturals, només oberts per a visites (encara restringides les activitats i l'aforament a un terç de la capacitat). Reobren sales d'exposicions, de conferències i sales multiús, limitant l'aforament i controlant les aglomeracions. 

Fase 3

Del 8 de juny i fins a finals de mes comença la darrera fase abans de la "nova normalitat". La restricció d'aforament es fa més laxa i ara es limita a la meitat. En el cas d'actes i espectacles culturals de menys de 80 persones en llocs tancats, es manté la limitació a un terç d'aforament.

Més preguntes?

- Teatres i cinemes: quan podrem tornar a seure a una butaca amb normalitat?
- Com i quan podré tornar al bar i al restaurant?
- Quan podrem abraçar els nostres familiars i amics?

Últimes notícies

    Publicitat