Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turistes
Foto: Shuttestock

Quina nota posen els turistes a Barcelona?

Els atractius vinculats a l'esport han obtingut la millor puntuació, mentre que les platges i l'oci nocturn estan a la cua

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Pel gran volum de turisme que rep Barcelona suposem que la valoració general dels visitants de la ciutat és prou bona per generar un corrent d'opinió favorable. Però en realitat, quina és l'opinió dels que venen a passar unes vacances o fan una escapada per la ciutat?

L'Observatori de Turisme de Barcelona (OTB) i Vivential Value han presentat resultats de l'informe del monitor de reputació turística digital corresponent a l'any 2023. L'objectiu principal d'aquest estudi és quantificar i analitzar la valoració global dels allotjaments, restaurants i atractius turístics de Barcelona, a partir de les avaluacions publicades pels usuaris en plataformes en línia de turisme de renom.

L'anàlisi abasta dades recopilades de més de 7 milions d'opinions, abordant l'experiència de més de 19.000 recursos turístics a la ciutat. La comparació es realitza entre els resultats obtinguts l'any 2018 (últim any d'anàlisi en aquesta àrea geogràfica) i els recollits l'any 2023.

En la majoria dels casos, les puntuacions que publiquen els usuaris són molt positives. 7 de cada 10 opinions sobre la capital catalana superen el 9 sobre 10. Entre els descobriments més destacats d'aquesta edició, es destaca l'increment del +76,6% en el volum d'opinions online, gràcies a més de 3 milions de noves avaluacions des de 2018 extretes de portals com Tripadvisor, Booking i Google. 

Quins són els elements millor valorats?

Pel que fa a temàtiques, allotjaments i restaurants reben puntuacions similars (8,25 i 8,27 respectivament), mentre que altres atractius, el 58% dels quals són culturals, destaquen amb una valoració propera al 9. En aquest sentit, el 70% de les opinions en les plataformes analitzades qualifiquen d'excel·lents els recursos culturals.

El Nacional Barcelona
El Nacional Barcelona

Totes les categories experimenten millores en les seves puntuacions, tot i amb intensitats diferents. Els restaurants registren l'increment més modest (+0,01 punts), mentre que els atractius i l'allotjament són els que experimenten un major creixement en aquest sentit (+0,08 i +0,14 punts respectivament).

Els atractius vinculats a l'esport han obtingut la millor puntuació (9,11), seguits dels culturals (9,05). En canvi, les platges han registrat una puntuació discreta de 8,50 i també l'oci nocturn un 8,29.

Quins són els monuments més valorats?

Entre les atraccions turístiques amb major volum d'opinions a la xarxa es troben, en ordre, la Sagrada Família, el Park Güell, el Camp Nou, el Mercat de la Boqueria, La Pedrera-Casa Milà, l'Arc de Triomf i la catedral de Barcelona. Aquests recursos, que concentren 1,7 milions de ressenyes amb una valoració superior a la mitjana, el que incrementa la valoració general de tota la ciutat.

Sagrada Família
Foto: Instagram / @basilicasagradafamilia

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat