Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

#RecuperemLaCiutat: la campanya que vol confinar els cotxes de la ciutat

#Recuperemlaciutat demana que els carrers de la ciutat siguin per a ús prioritari dels vianants i ciclistes

Escrit per
Carla Romera
Publicitat

Viure una crisi sanitària sense precedents també ens ha portat coses positives, nosaltres n'hem seleccionat com a mínim 24 que no ens agradaria que canviessin una vegada tornem a la "nova normalitat". Un dels aspectes que més han cridat l'atenció és com la natura ha tornat a les ciutats i els nivells de contaminació han baixat a nivells que no es registraven des de feia més de 20 anys. L'aire pur que estem respirant aquests dies es deu en gran part a les condicions climàtiques i, sobretot, a la gran reducció de trànsit als carrers. Aquest ha baixat de mitjana més d'un 60% i moltes entitats ecologistes aprofiten per destacar els valors positius d'aquesta situació excepcional com és el cas de #Recuperemlaciutat.

La nova iniciativa, que sobretot es materialitza a través d'il·lustracions publicades a les xarxes, demana que els carrers de Barcelona siguin un espai exclusiu per a vianants i ciclistes sense l'accés dels cotxes. Aquesta mesura seria, asseguren, clau per al desconfinament, perquè permetria a les persones tenir un espai més ampli en el qual poder complir sense problemes les distàncies de seguretat i, des d'aquest punt de partida, "refer els carrers" en zones netes de contaminació. L'ajuntament ja ha tallat carrers i ha aplicat mesures importants per guanyar espai per als vianants.

Recuperem la ciutat
FOTO: Miguel Gallardo

"Estem parlant de la necessitat d’una xarxa de vies sense vehicles de motor, que faciliti la mobilitat activa entre barris i entre ciutats en el cas de les metròpolis urbanes", exposa el manifest. El principal objectiu és la petició d'un pla de xoc urgent a totes les ciutats, per assegurar que la qualitat de l'aire pugui mantenir-se en els nivells de l'últim mes i que la xarxa de transport públic sigui una prioritat i una preferència davant el vehicle privat. A la campanya s'hi han subscrit ja 366 empreses de tota Barcelona i gairebé 4.500 signatures personals. T'hi sumes?

Recuperem la ciutat
FOTO: Julia Solans
Recuperem la ciutat
FOTO: Marc Torrent
Recuperem la ciutat
FOTO: @javyrroyo

NO T'HO PERDIS: iniciatives solidàries a Barcelona 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat