Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Michigan
Foto: Maria Dias Bar Michigan

Reobre el Bar Michigan, meca de les croquetes i la truita de patates

La Confiteria agafa aquest clàssic de les barres de Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El grup La Confiteria, restauradors per partida doble –són empresaris de la gastronomia, però també restauren curosament locals clàssics, com el Muy Buenas – ha reobert el Bar Michigan, un bar cantoner a la zona alta de la Diagonal que Lito Baldovinos, copropietari, defineix com a «l’aristocràcia del Bar Manolo». Quina història més curiosa, la del Michigan, a Travessera de Gràcia: penya barcelonista des de l’edat de pedra, com qui diu, als anys 90 va ser propietat d’un senyor gallec («amb fama de tenir una mala hòstia de nassos», diu Baldovinos, ho corroboro) que el va ampliar amb el local del costat.

Bar Michigan
Bar Michigan Foto: Maria Dias

I hi feien, va deixar escrit l'assidu Manuel Vázquez Montalbán, de les millors croquetes i truites de patates de Barcelona, que com tothom sap són dues pedres angulars del bon bar. Era tota una institució. El 2012 va haver-hi un miniescàndol: en el moment àlgid de la comunitat asiàtica agafant bars Manolos (corrien rius de tinta amb regust de xenofòbia, recordeu?) una empresària xinesa, la Rosi, se’l va quedar (i el gallec va obrir un Bar Michigan al seu poble natal de Pontevedra, on encara segueix). La Rosi va passar la mà per la cara als que vaticinaven croqueta congelada i truita seca: la truita de patates seguia sent de sucositat uniforme i melosa, les croquetes de pernil ibèric eren d’una cremositat delirant, les llesquetes de pa sucades amb aquella intensitat maníaca que deixa el tomàquet fet confitura (també ho corroboro!).

L'ensaladilla russa del Bar Michigan
L'ensaladilla russa del Bar MichiganFoto: Maria Dias

I ara, sota la gestió de La Confiteria, tot ha canviat per seguir igual: «Hem mantingut l’estètica del local, la carta, el personal. Amb la Rosi vam arribar a l’acord ètic que ens el traspassava si ho manteníem tot igual», explica Baldovinos. Per exemple: el Herbert, a la barra, és aquí des del 2012. «Mantenim l’ADN de Bar Manolo gurmet», explica Baldovinos, i això ho reflecteix una carta on pots fer el quartet de l’alegria (brava-russa-croquetes-truita), i altres tapes de gaudi desfermat i sucar pa (aletes de pollastre, musclos al vapor, ous emprenyats!) però gambes a la planxa (14,50 €) i daus de filet a la brasa (que és el mateix material que entra en un molt bon menú de migdia a 14,90 €).

Baldovinos revela ara un secret: «La Rosi, quan va remodelar el bar, cap al 2018, va contractar el David Rustarazo, que ara té el Nairod, en secret. Tenia un cuiner del Gresca, –pagant-li un bon sou–, fent truites i croquetes! Aspirem a mantenir aquest nivell». Com cantava Ryan Adams, el bar és un lloc molt maco. I el Michigan, amb cuina sense interrupcions de 7 a 23 h, encara més.

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses de Barcelona obertes en fase 2 


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat