Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Portxos d'en Xifré
Ig: 7portesPortxos d'en Xifré

Ruta de tapa i beguda a 6 euros als porxos d'un gran edifici neoclàssic de Barcelona

Set restaurants de la zona conformen una ruta de tapes ideal per fer el vermut el cap de setmana

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Poques coses n'hi ha que ens agradin més als barcelonins que gaudir d’un dia assolellat mentre prenem alguna cosa a la terrassa d’un bar, bé sigui un vermut a la vora del mar, o uns pinxos al carrer Blai.  En aquesta línia que ens fa feliços, L'Associació de Comerciants de Pla de Palau - Porxos del Port organitza 'La cuina del Port', una ruta gastronòmica que ofereix una tapa i una beguda per sis euros. La iniciativa, que es duu a terme per donar a conèixer la gastronomia de la zona i els productes locals, se celebrarà en històric espai dels Porxos d'en Xifré fins al 30 d’abril. Així que val la pena recordar que l'oferta és d'allò més atractiva.   

Set restaurants de la zona participaran en la ruta amb propostes gastronòmiques diferents. La Barra del 7 portes, la darrera proposta de emblemàtic local homònim inaugurat el 1836, ofereix paella de verdures i una copa de vi blanc; Perikete servirà calamarsets en salsa de tomàquet i tàperes i una copa de vi; Bodega Vidrios y Cristales, patates 'aliñás' i vermut de Reus; Cadaqués, una ostra especial 'Sorlut' amb una copa de cava Júlia Bernet; Oaxaca, un taco al pastor i una cervesa Malquerida, i Arousa, un tàrtar de vieria en panipuri i una copa de 'Mara Godello'. L’H10 Port Vell, per la seva banda, no oferia una tapa, però donarà a escollir entre un còctel d’Aperol Spritz o un de Martini.

Uns porxos amb molta història

Els Porxos del Port, coneguts també com a Porxos d’en Xifré, es van inaugurar l’any 1840 i des de llavors han acumulat moltes històries anecdòtiques, però també importants per Barcelona. Possiblement, d’entre totes les memòries que guarda aquest edifici neoclàssic, la més destacada és que va servir de residència a la família Ruiz-Picasso. De fet, va ser el primer habitatge en què el jove artista Picasso va viure a Barcelona, l’any 1895. Allà va pintar alguns dels seus primers paisatges urbans, que retrataven la ciutat de finals del segle XIX. Els Porxos d'en Xifré també apareixen en la primera fotografia que es va fer de Barcelona, el 1841 (que també fou la primera que es va fer a Espanya). 

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes de Barcelona

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat