Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tvboy mural
Foto: Instagram / @tvboy

Santa Jordina en lloc de Sant Jordi, així és el nou mural de TvBoy a Barcelona

L'artista urbà ha reinterpretat el mite de Sant Jordi i ha fet "una adaptació per l'any 2024"

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Aquest matí Barcelona s'ha llevat plena de centenars de paradetes de llibres i roses per celebrar un any més la festa per excel·lència de la cultura catalana. La diada de Sant Jordi ja és aquí i és la més gran que s'ha celebrat després de la covid: per primer cop, els set districtes tindran paradetes, la superilla literària és més gran i s'ha recuperat la totalitat de les Rambles. Entre totes les activitats que podeu fer al llarg de la jornada, una d'elles és aprofitar per veure alguns dels programes de televisió que es graven en directe al centre de la ciutat o visitar algunes obres d'art públic com el nou mural de TvBoy.

L'artista urbà ha exposat el mural a plaça de Catalunya que ha fet per la Diada on, en lloc del cavaller Sant Jordi, és Santa Jordina la protagonistaSalvatore Benintendre, més conegut com a TvBoy, ha explicat al programa Tot es mou de TV3 que l'obra ha estat una reinterpretació del mite de Sant Jordi adaptat a l'any 2024 on, en lloc d'un home cavaller, "hi ha representada una dona empoderada amb el vestuari típic de cavaller que no necessita un príncep blau que la rescati del drac". A més, Santa Jordina no duu una espasa a la mà, sinó, una rosa que representa l'art, la cultura i l'amor de la Diada.

"No m'agradava la idea de la sang, l'espasa i el drac mort", ha explicat TvBoy a TV3, "per això he representat el drac com si fos la seva mascota, com si la força i l'amor de Santa Jordina l'hagués amansat". L'artista ha assegurat que el primer cop que va viure la festa a la ciutat va pensar que Sant Jordi s'hauria d'importar, no només a Itàlia, sinó arreu del món. TvBoy ha penjat el mural a les seves xarxes socials on ha explicat en què consisteix la celebració i ha afegit que "en 2024, les dones ja no depenen dels prínceps (...) sinó que s'empoderen a elles mateixes", un text que ha conclòs felicitant la Diada al seu milió de seguidors.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de TVBOY (@tvboy)

Un artista arrelat a Barcelona

TvBoy no és el primer cop que demostra el seu amor per Barcelona i la seva cultura. En els darrers anys, l'artista ha deixat algunes de les seves obres pels carrers de la ciutat per reivindicar o denunciar temes socials com el petó sense consentiment de Rubiales a Jenni Hermoso, així com per celebrar a personatges catalans com la felicitació a Aitana Bonmatí per la seva Pilota d'Or. TvBoy no només ha deixat la seva petjada al carrer, sinó que les seves obres també han arribat dins d'alguns museus de la ciutat com el Disseny Hub Barcelona, que va exposar 70 obres de l'artista dividides per diversos temes com l'amor, el poder, els herois i la història de l'art.

NO T'HO PERDIS: Portes obertes per Sant Jordi a edificis emblemàtics de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat