Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Amaral, Cruïlla 2021
Ana PáezAmaral, Cruïlla 2021

Segona jornada del Cruïlla 2021: hits emocionals per a un festival pandèmic

Més de 19.000 persones assisteixen al Parc del Fòrum per veure les actuacions de Manel, Two Door Cinema Club i La Casa Azul, entre d'altres

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

En la jornada del dijous ja vam veure com el Cruïlla havia pres bona nota de les experiències de Vida i Canet Rock i havia organitzat un sistema de cribratge massiu de manera àgil i fluida. Durant la tarda i vespre del divendres, l'operatiu va demostrar que encara era capaç de cribrar més assistents, i va realitzar, sense incidències destacables, més de 19.000 tests d'antígens, dels quals 89 van sortir positius i no van poder entrar al festival. La veritat és que impressiona veure les desenes de cubicles instal·lats en l'edifici annex al Fòrum on es realitzen simultàniament els tests.

Ja dins del recinte, també resultava impactant veure com era de semblant aquest Cruïlla 2021 al de fa dos anys. El Fòrum es va omplir d'una barreja de públic jove i d'altre que ja tenia posada la segona dosi de la vacuna –i alguna família amb nens, però moltes menys que altres anys–, la majoria amb la mascareta posada, però també hi havia qui anava sense tapaboques. S'ha de remarcar la professionalitat dels auxiliars que custodien la zona tancada davant dels escenaris –als quals només pots entrar amb mascareta, i sense beguda ni tabac– i que, amb una paciència infinita, recordaven l'obligatorietat de portar posada la mascareta en tots els espais del festival. La majoria en feien cas de seguida, però d'altres, se'ls s'hi havia d'insistir dos i tres cops, més segons avançava la nit.

La jornada va ser intensa musicalment. L'escenari Time Out es va estrenar amb la rumba dels Gertrudis, i va continuar amb el 'hip-pop' de Delafé, qui amb els seus hits corejables va començar a pujar la temperatura sentimental del festival. Aquest primer gran esdeveniment massiu a la ciutat es va viure com una gran celebració on cada cançó enviava un missatge. Qui va interpretar perfectament aquest 'mood' van ser Amaral, que van començar el seu xou amb 'Señales', 'El universo sobre mí' i 'Marta, Sebas, Guille y los demás' ('aka', 'Mis amigos'). Eva Amaral, gairebé a punt de plorar, va dir estar molt emocionada abans de llançar-se amb 'Hoy es el principio del final' per deliri d'un públic que s'hi deixava la veu en cadascun dels seus temes.

La Casa Azul, Cruïlla 2021
Ana PáezLa Casa Azul, Cruïlla 2021

Mentre els aragonesos actuaven en l'escenari principal, Sopa de Cabra omplia de gom a gom el Time Out. Un Gerard Quintana entregat va tenir com a cor milers de goles que se sabien des del primer fins a l'últim vers temes com 'Si et quedes amb mi', 'El boig de la ciutat', 'L'Empordà'... Era una nit que demanava hits sentimentals, i ningú com Guille Milkyway, creador de pop sublim, per fer ballar i emocionar alhora. La Casa Azul va quallar un concert rodó, potent en la posada en escena, tan ben engranat com les seves composicions, que van sonar més adients que mai: 'Cerca de Shibuya', 'Podría ser peor', 'No más Myolastan'... I com a moment memorable, l'homenatge a Rafaella Carrà i al seu al·lucinant 'Rumore' enmig de 'La revolución sexual'. 'What else'?

Two Door Cinema Club, Cruïlla 2021
Ana PáezTwo Door Cinema Club, Cruïlla 2021

La festa va continuar de la mà dels Novedades Carminha i el seu rock-punk de guitarres contagioses. Tot i que competien amb els caps de cartell de la jornada, Two Door Cinema Club –que van resultar bastant més anodins del que s'esperava–, els gallecs van fer passar una molt bona estona al públic que va preferir ballar al ritme de 'Hay sitio pa ti' ("En Santiago hay sitio para todos, menos para homófobos y racistas", va dir Carlos Pereiro, en referència a l'assassinat de Samuel Luiz a la veïna la Corunya), que de 'What you know': vam haver d'esperar al final perquè la proposta dels irlandesos ens fes aixecar els braços.

Manel, Cruïlla 2021
Ana PáezManel, Cruïlla 2021

Manel van servir un altre dels plats forts de la jornada. Els temes del nou EP van encaixar com un gua en un concert que recorria amb energia la seva discografia: de 'La jungla' a 'Benvolgut', de 'Sabotatge' a 'Teresa Rampell', d'Ai, Dolors' a 'Tipus suite', amb un so tropicalista i festiu com a fil conductor i que va comptar amb una versió d''Al mar!' samplejada amb el 'Mi gente' de J. Balvin i Willy William. Genial.

Zoo i 2manyDjs van ser els encarregats de continuar posant banda sonora al festival, però a la cronista que signa aquestes línies li havien posat la segona dosi de la vacuna aquella mateixa tarda, i les forces no li donaven per res més que per arribar a casa. Em sabreu disculpar.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2021

Llegeix el número de juliol-agost del Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat