Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pizzería Standard
Foto: Pizzería Standard Pizzería Standard

Standard: una pizzeria lleugera, deliciosa i de residu zero

Aquest restaurant de l'Eixample ofereix pizza gurmet feta amb massa mare i sensibilitat mediambiental

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

Ja fa molt que la imatge d'estovalles a quadres i ambient napolità s'ha quedat petita per abastar tot el que passa al voltant de la pizza. I a la llarga i interessant llista d'opcions disponibles a Barcelona sumem una més, amb una forta personalitat pròpia: la pizzeria Standard (Buenos Aires, 28. T. 930 25 11 58).

Tot i el nom, en realitat aquesta pizzeria té poc d'estàndard. Amb un aspecte que ens trasllada més al nord d'Europa que a la Mediterrània, aquest es tracta del primer local a Espanya d'una casa que ja és present a Brussel·les i Anvers. Dissenyat per Sandra Tarruella Interioristes, la fusta i els tons suaus són protagonistes en aquest espai, molt acollidor, amb cuina oberta i presidida per un gran forn on es cuinen les pizzes. Per cert, reivindiquen el 'zero waste', així que compten amb una compostadora on van a parar totes les deixalles

Una base de massa mare i fermentació llarga fan la pizza molt lleugera

La base elaborada amb massa mare i llargues fermentacions i la llista d'ingredients frescos on el vegetal té un pes considerable aconsegueixen que siguin pizzes molt lleugeres. La carta inclou una desena de propostes, des de pizzes clàssiques (margarida, 'marinara', amb 'prosciutto' di Parma…) a algunes realment originals, com la 'parmiggiana', que trasllada a pizza aquest tradicional plat italià d'albergínia. O la Blanc/Negre, amb una combinació de formatges i 'tapenade' de tòfona.

Pizzería Standard, una pizzeria de diseño
Foto: Pizzería StandardPizzería Standard

És molt recomanable la 'Bacon i Formatge Vell', que suavitza aquests dos ingredients amb porros rostits i farigola de llimona. I els que busquin alguna cosa potent, tenen la 'Gladiator', amb botifarra, xili, pebrot rostit i ceba adobada. També hi ha una opció vegana amb molta personalitat: crema de pèsols sobre la base, i per sobre diferents verdures, tomàquet i herbes.

L'oferta es completa amb diverses amanides, i entrants en format tapa com hummus o nachos, que ens recorden que això no és una pizzeria a l'ús. Els que busquen quelcom una mica més convencional abans de la pizza, poden optar per un plat de mortadel·la amb verdures adobades, boníssim.

La carta de vins –la majoria locals– és força limitada, però a canvi hi ha algun còctel, cervesa artesana belga, te gelat i infusions fredes. Tanquen diumenge i dilluns, i compten amb una petita terrassa i un tiquet mitjà que es mou al voltant dels 25 euros, encara que entre setmana al migdia ofereixen un menú per menys de 14.

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat