Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Pinotxo
Foto: TimeOutBar Pinotxo

Tanca el Pinotxo, el bar emblema de la Boqueria, per una disputa familiar

En Juan Bayén, el carismàtic Juanito, s'ha jubilat sense arribar a un acord amb els seus nebots

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'històric Bar Pinotxo abaixa la persiana després de gairebé cent anys obert i quatre generacions al capdavant del local dins el Mercat de la Boqueria. Tot i que dilluns era un dia normal de descans de les parades del mercat, dimarts el bar ja no ha tornat a obrir i, de moment, no se sap la data concreta de quan ho tornarà a fer. Perquè la barra que era el Pinotxo reobrirà

Segons ha avançat Betevé, els nous propietaris són els mateixos que tenen el Bar Central, un local també dins la Boqueria. Com ha expressat Òscar Ubilde, el gerent del mercat, els hi agradaria que els nous amos mantinguessin el nom emblemàtic del bar, tot i que aquests encara no han confirmat si ho faran o no. El que si se sap segur és que el menú i els preus seran pràcticament els mateixos, així com la ubicació dins el mercat, conservant part de l'essència d’aquest bar amb gairebé cent anys d'història.  

La pèrdua del Pinotxo, a la Boqueria d'ençà del 1940, és un element d'empobriment gastronòmic amb un element quotidià molt sentimental: adeu a aquell magnífic capipota, a aquells cigrons amb botifarra negra, a aquells esmorzars de croissant planxat i tallat perfecte. Adeu a un punt de bona cuina catalana al rovell de l'ou.  

La continuitat del Pinotxo s'ha vist compromesa per una disputa familiar

Ubilde també ha expressat la voluntat del mercat de fer-li un homenatge a en Joan Bayén, conegut per tothom com Juanito, per agrair-li el seu treball al capdavant del negoci tants anys. Segons ha publicat Nació Digital, el traspàs de Pinotxo ha estat impulsat per una disputa familiar amb els seus nebots, posant fi a quatre generacions al capdavant del bar.

I segons explica l’ARA, en Joan es va jubilar amb 89 anys l’octubre de l’any passat, després de tota una vida dedicada al negoci que va iniciar la seva mare. Aquesta va fer un llarg camí d’Almeria a Catalunya, on va començar al mercat com a venedora, fins que, finalment, va aconseguir tenir la seva pròpia parada. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 


Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat