Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mitja Galta
© MariaDiasMitja Galta

Tanca un dels millors restaurants de menú de migdia de Barcelona (però encara teniu temps d'anar-hi!)

Tota una institució de Sants s'acomiada el 23 de març, després de deu anys oferint una fórmula de migdia extraordinària

Enora Le Roux
Ricard Martín
Escrit per
Enora Le Roux
Col·laborador
Ricard Martín
Publicitat

Sempre ens dol quan un bon local abaixa les persianes, i més si es tracta d’un dels millors restaurants de menú de migdia de la ciutat. Parlem del Mitja Galta, que a través del seu compte d’Instagram ha compartit amb els seus seguidors que tancava les portes el pròxim dissabte 23 de març, dia en què faran el darrer servei. Després de 10 anys en funcionament, aquest local situat a la Bordeta s'acomiada amb alegria i emoció i agraeix a totes les clientes i clients que els han acompanyat en el camí. 

View this post on Instagram

A post shared by MITJAGALTA (@mitjagalta)

El propietari del restaurant, Xavier Insa, ens ha explicat que la decisió ve del cansament que els suposa tant a ell com a la seva parella, l'Eli Castellón (copropietària del local), mantenir el negoci. Els torns de menús —on poden arribar a fer entre 65 i 70 per dia—, els horaris de cap de setmana o les hores de comptabilitat i gestoria, no els compensa per continuar oberts.

Si bé marxen amb una "enorme satisfacció i felicitat pel feedback dels clients" que han rebut al llarg dels anys, les dificultats de l'hostaleria els sobrepassen. No han pensat a ampliar la seva plantilla, tot i tenir una estructura de només cinc treballadors (els dos propietaris, que estan diàriament a peu de canó, el cuiner, una ajudant de cuina i una cambrera), perquè els donin un cop de mà.  "El local és molt petit i no té sentit que en siguem tants", diu el propietari.

Fer 65 o 70 menús al dia és un esforç que després de tants anys ja no ens compensa

La fórmula de migdia del Mitja Galta –que recordem que podreu tastar fins al dissabte 23 de març– ofereix un treballadíssim menú setmanal de quatre primers i tres segons a càrrec del xef Manel López (nebot d'Insa i Castellón), amb mili, entre d'altres, a l'Alkímia de Jordi Vilà. Un exemple de recorregut que fa venir salivera: crema de verdures amb demi-glace de rostit i arròs mariner de peix, musclos, cloïsses, calamar i safrà. Postres casolanes, i sempre, sempre, un entrecot de segon –sense suplements– i el peix fresc. Per 17 euros, un regal. Alta cuina de barri en un local molt petit. 

Mitja Galta
Xavier Insa

La idea d'en Xavier i l'Eli és poder fer un traspàs del restaurant, idealment a un cuiner jove entusiasmat. No només ressalten que el local és totalment operatiu, sinó que fa deu anys, quan van obrir, ells mateixos van ser els encarregats de reconstruir tot l'espai. 

El menú de migdia del Mitja Galta funciona de dimarts a divendres de 13 a 16 h. Si per contrari preferiu tastar la seva carta, ho podeu fer en els mateixos horaris, i també els divendres i dissabtes als vespres, de 20.30 a 23 h.

NO T'HO PERDIS: Els millors menús de migdia de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat