Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Yelmo Icaria
Foto: Yelmo Icaria

Tanca un pioner cinema de Barcelona després de 30 anys a la ciutat

L'espai dins del Centre Comercial de la Vila Olímpica va ser un dels primers a oferir pel·lícules en versió original

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona està veient com molts establiments emblemàtics de la ciutat estan tancant. La mítica Granja Vendrell, la coneguda botiga Base Benitosports i el bar històric del centre de Barcelona el Bar Brusi. El darrer establiment en abaixar la seva persiana indefinidament han estat els cinemes Yelmo Icària, ubicats dins el Centre Comercial de la Vila Olímpica. Segons ha explicat el seu director, Enric Blanch, el centre comercial es veurà sotmès a una sèrie de reformes on els cinemes no tenen cabuda. Blanch a volgut expressar la seva decepció afirmant que "no ens han tingut en compte".

L'establiment no era un cinema qualsevol, sinó que es va convertint en tot un referent de les pel·lícules en versió original de la ciutat, sent un dels primers a oferir projeccions amb aquest format. El cinema portava en funcionament 27 anys i comptava amb 15 sales i 2.300 butaques que acollien a milers d'espectadors a l'any. A més, el negoci era el lloc de treball d'una quinzena de treballadors que seran recol·locats en altres cinemes de la companyia.

El Yelmo Icària ha estat un referent de la Generació Z, acompanyant-los en la seva infància amb més de 5.000 estrenes que han acollit gairebé 12 milions d'espectadors. A més el cinema ha acollit projeccions tan importants com la de l'Òpera de Nova York i la presentació del ballet del Bolshoi, entre d'altres. Amb aquest tancament, Barcelona diu adeu a un negoci històric més de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Botigues de Barcelona de tota la vida

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat