Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Teatre Nacional i Lliure cancel·len tota la temporada pendent

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

La incertesa és un perillós enemic que s'ha instal·lat en les nostres vides. És funesta en tots els sectors de la creació, i especialment en les arts en viu, que no saben quan podran tornar a reprendre l'activitat normal. En conseqüència, avui hem conegut que els dos teatres més importants de Barcelona donen ja per perduda la temporada.

Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i Teatre Lliure han informat que suspenen tots els espectacles previstos fins al juny, el que vol dir deixar caure tota la programació que quedava pendent per al curs vigent. En molts casos es tractava de grans produccions, plats forts que els teatres reservaven per a la recta final i que ara no saben quan podran reprendre els assajos amb normalitat. L'import de les entrades per als espectacles anul·lats serà retornat.

La gran incògnita recau ara en Festival Grec, que encara no ha anunciat si podrà tirar endavant o no el pròxim juliol, o si es podria allargar fins a l'agost per rescatar produccions que s'hagin quedat pendents d'estrena. La cancel·lació recent d'altres cites importants i coincidents en el calendari com el Festival d'Avinyó no ofereix un escenari esperançador.

Quins espectacles cauen?

El Teatre Nacional apunta que "ara com ara, les noves pròrrogues de l'estat d'alarma impossibiliten al TNC continuar treballant amb els diferents processos de creació", per la qual cosa suspèn els següents espectacles previstos, 'Les veus interiors', d'Eduardo De Filippo amb direcció de Xavier Albertí; 'Ex-libris', de la companyia Voël i 'Monroe-Lamarr', de Carles Batlle amb direcció de Sergi Belbel. També cancel·la 'Enter Achilles', de Lloyd Newson (DV8 Physical Theatre), una peça que formava part del Grec Festival de Barcelona 2020 i estava prevista del 9 al 12 de juliol a la Sala Gran del TNC.

Per la seva banda, el Teatre Lliure dona per finalitzada la temporada fins a finals de juny, i cauen els espectacles 'Los protagonistas', d'El Conde de Torrefiel; la reposició de 'Sis personatges. Homenatge a Tomàs Giner', de Juan Carlos Martel Bayod; 'Una', de Raquel Cors'; 'Les tres germanes', dirigides per Julio Manrique i 'Bonus track' de Carol López.

Ambdós teatres ja treballen per a la reubicació de les produccions suspeses la temporada vinent i continuaran fins al juny oferint activitats alternatives com xerrades a través de 'streaming', foment de la lectura i difusió d'obres enregistrades.

NO T'HO PERDIS: 10 grans obres del teatre català que pots veure gratis 'online'

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva




Últimes notícies

    Publicitat