Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tornarem a anar a l'autocine, a Barcelona?

Sonen cants de sirena pel que fa a la tornada d'aquesta experiència 'vintage'

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

No forma part de la nostra tradició, la qual té més a veure amb agafar el Bicing i fer una empanada o dues al Laurel abans de la sessió al Floridablanca o amb el plaer de passejar Verdi amunt i avall per fer temps amb l'entrada a la butxaca. Tanmateix, es parla de l'autocine com una possible opció per veure pel·lícules en pantalla gran de forma segura mentre les sales no retornen a la normalitat.

Actualment a Catalunya no n'hi ha cap –n'hi va haver un de 1977 fins a 1983, a l'autovia de Castelldefels–, però ja fa gairebé un any que va saltar la notícia que una empresa, Drive In Barcelona, buscava un espai amb una capacitat per a dos-cents cotxes a la zona del Fòrum o bé a Bellvitge. Els responsables de l'Autocine Madrid Race també han manifestat el seu interès per obrir-ne de nous a Màlaga i a Barcelona. No sabem si aquestes iniciatives reeixiran o no i esperem que la seva implantació es vegi com una opció de lleure més i en cap cas vagi en detriment que les sales tradicionals puguin tornar a funcionar a ple rendiment.

L'experiència madrilenya ha estat un èxit i de fet han posat a la venda entrades per veure 'Grease' tan bon punt puguin tornar a obrir. L'elecció de la pel·lícula no és casual: l'estètica vintage forma part de l'experiència.

Als Estats Units, d'on prové aquesta manera d'anar al cinema que alguns trobaran poc sostenible, hi ha 306 cinemes d'aquest tipus, 50 dels quals estan oberts actualment. "Estem emocionats de donar a la gent alguna cosa aquest estiu i de reinventar una experiència cinematogràfica clàssica per gaudir amb seguretat", ha dit Robert de Niro com a cofundador de Tribeca Enterprises, una de les impulsores d'una iniciativa per obrir-ne més i dinamitzar-los a partir del 25 de juny.

Quina recepció tindria una experiència com aquesta on tenim una llarga tradició de cinema a la fresca? Des de les Gandules del CCCB a la Sala Montjuïc, passant pel Cinema Lliure a la platja i altres iniciatives similars. Part dels al·licients que ofereixen a Madrid, per exemple, és que et portin la 'burger' al cotxe o unes viseres de pluja per poder veure la pel·lícula encara que plogui a bots i barrals. També hi admeten nadons –no paguen– i mascotes. Us convenç? Restarem expectants.

NO T'HO PERDIS: El BCN Film Fest es farà al juny (i amb públic) als cinemes Verdi

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat