Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tornen a obrir els Pavellons Güell de Gaudí després de quatre anys tancats

Acaba la primera fase de restauració de les cavallerisses de la Finca Güell

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Les cavallerisses de la Finca Güell tornen a obrir-se al públic l’1 de juny. Després que l’any 2018 el recinte tanqués les portes per començar les obres de restauració, l’obra d’Antoni Gaudí, també coneguda com a Pavellons Güell, es pot tornar a visitar.

De fet, els visitants que s'acostin a aquest recinte podran visitar-lo de dues maneres diferents: en visita lliure i visita guiadaAquesta última té una durada d’uns 50 minuts i la possibilitat de fer-se en català, castellà o anglès. L’horari d’obertura és de 10 a 16 h tot l’any (excepte 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener). 

La Universitat de Barcelona, propietària del recinte, va cedir l’ús de les cavallerisses de la Finca Güell a l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPU) que, des del 2015, treballa per la restauració integral de l’obra de Gaudí, les tanques dels jardins associats i el mateix jardí. Actualment, ja s’ha executat la primera fase de la restauració i això ha permès reobrir les portes al públic. 

Pavellons Güell
Foto: Pepe NavarroPavellons Güell

Aquesta primera etapa de restauració ha actuat en l’entrada principal i en la tanca de l’avinguda de Pedralbes, on s’ha obert un nou accés per preservar la porta del Drac i s’ha instal·lat una nova guingueta amb serveis accessibles. També s’han fet actuacions de manteniment i protecció d’elements en mal estat. A partir del mes d’octubre, començaran els treballs de rehabilitació de la casa del porter, i el 2023 s’iniciarà la restauració del pavelló de les cavallerisses. El recinte continuarà obert quan comencin les obres, sempre que sigui possible. 

Els Pavellons Güell, construïts entre 1883 i 1887, són dels primers edificis fets íntegrament per Antoni Gaudí per encàrrec del seu mecenes, Eusebi Güell. El treball consistia a dissenyar els jardins del palau d’estiueig —actual Palau Reial—, construir les portes d’entrada al llarg de tot el recinte així com els dos pavellons d’accés a la finca i un mirador. Gaudí va fer servir una gran diversitat de geometries i materials per dur a terme l’encàrrec i, per primer cop, va aplicar la tècnica del trencadís. 

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat