Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tres menús de migdia a Barcelona que has de conèixer

Claris 118, Cierzo i Daniel Cafè ofereixen migdies de luxe per menys de 14 euros

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

En una jornada laboral, poques coses fan més il·lusió que fer un bon menú de migdia. Us presentem tres opcions per a què us asseieu amb totes les ganes del món –i amb totes les possibilitats a favor– a menjar un menú de migdia extraordinari.

Petit Daniel 

Petit Daniel
Foto: Petit DanielPetit Daniel


Si no trobeu taula al Daniel Cafè de Poblenou–al costat de Mediapro, un dels poders fàctics del menú de migdia de Barcelona– heu de saber que en Daniel Brin –xef francocatalà que va estar al capdavant del Cafè Emma– ha obert el Petit Daniel uns metres més avall, que és el mateix, però en la intimitat. Cada migdia, cuina amb mà d'alta gastronomia i esperit casolà plats que reconforten, i on hi mana la tradició de bistrot francès amb tocs italians i catalans. Dins un menú a 10,90 euros (que canvia cada dia), amb copa de vi i postes, hi podem trobar tàrtar de bou ben picat, picant i animat, quiche amb coneixement de causa o petits experiments coherents i deliciosos, com un ossobuco guisat acompanyant per tortellini farcits de verdures (la recepta clàssica és la pasta farcida amb ossobuco). I si n'esteu tips de crema catalana, doncs 'créme brûlée'. 
Llacuna, 136. 937 42 61 36. Menú: 10,90 €

Claris 118

Claris, 118
Foto: Claris, 118Claris, 118


L'Ever Cubilla, ex-xef de l'Espai Kru, ha posat casa pròpia a Pau Claris, 118. La seva filosofia és la d'estirar al màxim allò que pot oferir un menú de migdia, per 13 euros (amb copa de vi bo, pa i postres). I encara que disposa d'un únic menú setmanal, és d'aquelles fulles de paper exuberants, plenes de bifurcacions i algun suplement extra que val la pena exercir. Per exemple, un dilluns qualsevol, de primer ens hi trobem vuit primers i vuit segons, que passen per un variat de tomàquets de temporada amb vinagreta de garum, tiradito de bonítol amb 'leche de tigre d'ají amarillo' – suplement de dos euros, aquí s'aprecia el poder Kru del Cubilla més 'gastro'–  i segons com arròs mariner –fins el dimecres–, tacos de lletò estofat (més 1,50 €) o ploma ibèrica a la brasa (extra de 2,50). Opto per aquest darrer segon: feta al punt, amb aroma de brasa, i una infiltració de greix celestial, escuro fins al fons la salsa chimichurri i mastego amb pau omnívora un tall de carn que, si és ben fet, passa per davant del 90 % de talls bovins, per sabor i textura. Abans he demanat unes croquetes de gamba i nècora on bocins d'aquests animalons neden en cremositat marinera. Com diu el jovent d'ara, top. (reserveu amb dos dies d'antelació mínim). 
Pau Claris, 118. 934 88 28 37. Menú: 13-18 € 

Cierzo 

Cierzo
Foto: Time Out BarcelonaCierzo


I el restaurant el Cierzo es troba en les antipodes de la carta de menú llarg. Només hi ha dos primers i dos segons (com només hi ha dues persones al local, el cuiner Adrián Rubio i el cambrer-cap de sala Javier Valls). Però cadascuna de les dues opcions és d'una delicadesa casolana d'orfebre creatiu. Per exemple: amanida de pasta, amb vinagreta de pesto, tomaquets i ruca, o nuggets de carbassó amb salsa tahini. De segon, lluç fresc en tempura amb parmentier de boniato o galtes de porc guisades. Opto pels 'nuggets', que en realitat són croquetes de carbassó amb un lleuger toc de comí, calentes i cremoses, que atempero en tahini fresquet. I de segon, unes galtes al vi ranci tant ben guisades que cedeixen davant la més mínima pressió de la forquilla. Delicioses. Tot està fet de cero. Fins l'extrem que la nata que acompanya el púdding, m'informen, s'acaba de fer muntant la mantega. El local és petit, fresc, espaiós i agradable, i el dia que hi vaig anar –que era un divendres– no hi havia aquella desesperació agombolada del restaurant de menú que ho peta.  
Bailén, 56. 930 00 92 57. Menú: 13,50 €

NO T'HO PERDIS: Els millors menús de migdia 

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat