Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Besta
Foto: Ivan Giménez Besta

Tres restaurants de Barcelona, nominats als premis europeus dels millors restauradors joves

Besta, Aleia i Lasarte estan nominats en les categories d'empresari de l'any, xef de l'any i sommelier de l'any

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Potser el nom dels guardons no us soni, però els premis JRE (Jeunes Restaurateurs Awards, és a dir, Premis dels Restauradors Joves) tenen un gran prestigi i una llarga tradició: aquesta associació de cuiners i restauradors joves reuneix 390 restaurants i 160 hotels de tota Europa, repartits entre setze països. I el proper set d'abril del 2024 celebrarà a París el congrés que celebra els 50 anys de l'associació i on entregaran uns premis individuals que reconeixen l'excel·lència culinària jove en aquestes categories: Talent o Chef de l'Any, Empresari de l'Any, Sommelier de l'Any, Premi a la Sostenibilitat, Premi a la Innovació, Premi a la Sostenibilitat i Taste of Origin, un reconeixement per als xefs que mantenen les tradicions vives. 

I Barcelona fa triplet de nominacions en les categories més importants: el duet de socis i xefs Carles Ramón i Manú Núñez del bistrot Besta, es postulen com a Empresaris de l'Any. Segons la JRE, aquest premi reconeix "l'equip de professionals guiats per un xef talentós que treballa entre bambolines per garantir els paràmetres més alts de cuina". 

Com a Talent o Xef de l'Any, un dels nou nominats de la categoria és Rafa de Bedoya del restaurant Aleia, el jove xef de Jerez de la Frontera que va conquerir la Michelin del restaurant de l'Hotel Casa Fuster el novembre de l'any passat. Aquesta categoria premia "el talent jove motivat pel desig, que crea una cuina que harmonitza amb els valors personals i la filosofia, per oferir una experiència incomparable a cada comensal". 

Aleia (Gracia)
Scott ChasserotAleia (Gracia)

I en l'apartat de Millor Sommelier de l'any, destaca i sorprèn la presència del triestrellat Lasarte, amb la nominació d'en Paolo Casagrande (un fet que deu ser un error, perquè Casagrande és el cap de cuina, i la sommelier de Lasarte és la Laura Reyes, segons confirma l'organigrama del restaurant). Sigui com sigui, la nostra qualitat està assegurada, però ho veiem complicat, perquè els països que abunden més en les nominacions són els que ens fan sempre la guitza a Eurovisió: Alemanya, França, Croàcia, Països Baixos, Àustria, Suïssa, Regne Unit...  

Lasarte (Eixample Dret)
Scott ChasserotLasarte (Eixample Dret)

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat