Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Camp de criquet
FOTO: ShutterstockCamp de criquet

Un camp de criquet, el projecte més votat dels pressupostos participatius de Barcelona

Els patis escolars i la reurbanització de zones per espais verds també es troben entre els projectes més votats pels barcelonins

Escrit per
Albert Mora
Publicitat

L’ajuntament destinarà 30 milions d’euros, abans de la pandèmia eren 75, a aquells projectes que vulguin els barcelonins i barcelonines. Es tracta dels primers Pressupostos Participatius de la història i, tot i que s'han vist afectats per una retallada per poder destinar-ne més de la meitat a les conseqüències de la pandèmia, el procediment ja es troba en la fase de votacions.

La primera part, que es va tancar el mes de març de l'any passat, es va centrar en el debat i recollida de projectes; cada persona o entitat va poder proposar fins a tres projectes. La segona part consistia en la valoració tècnica dels projectes presentats, aquesta es va haver d’interrompre per la declaració de l'estat d’alarma i es va reprendre el març del 2021. La tercera fase consisteix en la recollida de suports, els veïns i veïnes han pogut donar suport a un mínim de 2 projectes i un màxim de 10 fins aquest passat dilluns 5 d'abril. Han passat a la quarta fase, la de la concreció i estudi de tots els projectes, fins a 210 propostes. D'aquests 210 se'n farà una tria final que haurà de complir amb els requisits mínims que demana la iniciativa i a partir del 10 de juny ja es podran votar els projectes finals que prefereixin pel seu districte.  La següent fase, retorn, es tracta d’informar dels resultats del procés participatiu, i l'última consisteix a realitzar el seguiment i avaluació dels compromisos establerts durant el procés de participació.

Carrer Gran de Gràcia
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els 5 projectes més votats fins a dia d'avui:

1. Reforma del Camp esportiu Julià de Capmany per a la pràctica d’esports minoritaris (Poble-Sec)

Un grup de joves aficionats al criquet proposen condicionar l'espai per poder realitzar la pràctica d'esports minoritaris, ja que segons indiquen les condicions actuals del camp no són favorables i moltes vegades s'han quedat sense poder entrenar pel deteriorament de les instal·lacions. Proposen una reforma integral del camp, i condicionar-lo per a la pràctica d'esports minoritaris que puguin compartir el mateix disseny de l’espai.

1.200.000 €

2. Patis esportius i inclusius Escola Pau Casals Gràcia (Camp d'en Grassot - Gràcia)

L’Objectiu del projecte és renovar i condicionar els patis de l'escola, tant el pati de primària que es troba a peu de carrer, com el pati d'infantil que es troba al terrat de l'edifici. Amb l'objectiu que la pràctica de l’esport i l’activitat de la canalla, sigui més amable, tant en horari escolar com extraescolar. Per una altra banda realitzar les reformes necessàries per a què el pati que es troba a peu de carrer, pugui  formar part de la xarxa de patis oberts del barri.

450.000 €

3. Recuperem la Muntanyeta de l'Escola Àngels Garriga (La Font d'en Fargues)

Els veïns proposen el condicionament del terreny, convertint-lo en un espai verd protegit de gestió compartida entre l’Ajuntament, l’Escola Àngels Garriga i altres entitats educatives i socials del barri. A més, el condicionament del terreny s’aprofitaria per habilitar una connexió directa amb el pati de l’escola. 

150.000 €

4.  Patis escolars coeducatius, naturalitzats i comunitaris (Fort Pien - Sagrada Família - Dreta de l'Eixample)

Adequació dels patis escolars en dos eixos principals: la seva naturalització per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic, i la seva adequació com a espais comunitaris d'oportunitats educatives, de coeducació i d'igualtat. Aquesta demanada es deu al fet que una part important dels patis està ocupada per pistes poliesportives que redueixen l'espontaneïtat de les activitats i indueixen una territorialitat diferenciada per edat i gènere. A més, segons indiquen, hi ha una manca d’elements naturals mínims per afavorir la biodiversitat, el confort tèrmic i els aprenentatges al voltant de la natura. 

800.000 €

5. Local per l'AE Antoni Gaudí (Sagrada Família) 

Proposen que l'Ajuntament inverteixi en la compra i reforma d'un local definitiu pel cau al centre del barri, en el que les despeses de manteniment les assumeixi el mateix cau. Per assegurar la continuïtat de l'entitat, el cau necessita un espai propi dins del barri, d'horari lliure on guardar material, fer assemblees i jugar amb els infants i joves que en un futur lluitaran per un barri conscient, organitzat i digne, al servei de les veïnes. Concretament, aquest espai ha de rondar els 200 metres quadrats, tenir com a mínim un lavabo, connexió al corrent elèctrica, i capacitat per fer unes 7 sales.

700.000 €

NO T'HO PERDIS: L'edifici de Barcelona que ha crescut una planta sense que te n'adonis

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat