Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Two Market vintage
Foto: Two Market Barcelona

Un circuit de mercats vintage (amb articles a 1 i 5 euros) arriba per primer cop a Barcelona

El Two Market celebrarà tres mercats alhora a diversos espais repartits en un perímetre de 200 metres

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si sou autèntics fanàtics de la roba i els articles vintage i de segona mà, segur que heu visitat algun cop el mercat on tota la roba només val 1 euro, que se celebra a l'Ovella Negra de Poblenou des de fa més d'una dècada i, des de fa tres anys, també al recinte de la Nau Bostik. La pròxima edició del mercat se celebrarà el 3 de març a l'Ovella Negra i comptarà, com ja és habitual, amb més de 60 paradetes de roba i articles de segona mà que esperaran que algú els hi doni una nova història. En aquesta ocasió, però, no se celebrarà sol, sinó que formarà part del primer circuit de mercats vintage de Barcelona.

Durant tota la jornada, el Poblenou es convertirà en la capital dels productes de segona mà amb la celebració en paral·lel dels dos mercats més en un perímetre de 200 metres. El barri acollirà el 'Tot a 5 euros', al carrer Llull 105, i el Booom Market, al carrer Pere IV 117, on podreu remenar entre milers d'articles per renovar el vostre armari d'una manera molt més sostenible i responsable amb la vostra butxaca. A més, en aquesta primera edició del circuit també podreu trobar vinils de tota mena, així com relíquies per la decoració de la llar i productes fabricats amb la tècnica 'upcycling', que consisteix a modificar i transformar una peça per donar-li una segona vida i aprofitar el material d'altres que ja no es poden utilitzar.

Two Market
Foto: Two Market

L'accés al Tot a 5 euros i al Booom Market és completament gratis per a tothom, tot i que l'entrada per al Tot a 1 euro tindrà un cost de 3 euros. Amb la recent cancel·lació del Flea Market, que duia al Raval des de l'any 2010, cada cop hi ha més associacions que reivindiquen la importància d'aquest tipus d'esdeveniment per la ciutat i reclamen que es permetin celebrar a l'espai públic, no només dins de recintes privats. "Actualment, no ens donen el permís per fer aquest tipus de mercats al carrer", assegura José Puig, un dels organitzadors del Two Market, "l'única manera que tenim de fer-los és dins d'espais gestionats de manera privada".

La moda vintage, des de diverses perspectives

Fa uns anys, anar a comprar roba de segona mà era una pràctica que no estava ben vista per una gran part de la societat, ja que s'associava a un recurs al qual recorria la gent amb problemes econòmics. Ara, la moda vintage és una de les tendències més consolidades del panorama actual i ha arribat fins i tot a les desfilades de passarel·les com la de la 080 Barcelona Fashion.

080 Barcelona Fashion
Foto: Instagram / @080bcnfashion

Barcelona està plena de botigues de segona mà; des dels locals del carrer Tallers fins als 22 establiments d'Humana repartits per tota la ciutat. Malgrat que l'objectiu de comprar en aquest tipus de botigues és la sostenibilitat i fomentar un model de consum més lent i responsable, no sempre és sinònim de barat. Molts establiments ofereixen roba de segona mà de luxe, peces de col·leccions de dècades passades de marques com Dior, Chanel, Vivienne Westwood i moltes altres que s'han convertit en autèntiques obres d'art tèxtils. Un dels establiments on podeu trobar aquest tipus de roba a Barcelona és a la botiga Jekyll n'Hyde que, a més de tenir la seva pròpia línia, també restaura i modifica peces amb molta història per donar-los una de nova.

NO T'HO PERDIS: Els millors mercats de vintage i segona mà de cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat