[title]
El Parc d'Atraccions del Tibidabo és el més antic d'Espanya, el segon més venerable d'Europa i un dels més antics del món: va obrir el 1901, un parell d'anys abans que Coney Island a Brooklyn, per exemple. I ha conservat un lloc rellevant a la memòria sentimental dels barcelonins, gràcies a haver sabut mantenir l'encant i anar-se renovant d'una manera sòlida.
I ara posen un as sobre la taula gens menyspreable: l'Ajuntament de Barcelona acaba d'anunciar que la primavera del 2026 Rafa Zafra obrirà un restaurant a l’històric edifici de la Masia a la Plaça del Tibidabo, al capdamunt de la muntanya. La reobertura de la Masia suposarà la incorporació d’una proposta gastronòmica inèdita al parc, i pensada per a tots els públics, esclar. Tindrà capacitat per a uns 300 comensals dividits en tres espais: les sales interiors per a un màxim de 170 comensals, la terrassa amb un aforament de 130 persones i una sala mirador on gaudir d’unes vistes immillorables.

Zafra, un dels xefs més famosos i alhora prestigiosos d'Espanya –amb 26 anys va guanyar i mantenir dues Michelin a l'El Bulli-Hotel Hacienda– és un cuiner que es caracteritza per saber què necessita un espai, be sigui un menú de migdia en una nau industrial de Poblenou, cuina de cullera de luxe en un saló d'hotel decimonònic, o minimalisme frapant amb el millor producte marí. Zafra, talentós i camaleònic, planteja un restaurant per a tots els públics i, sobretot, un establiment per fer gaudir de la bona cuina tant a adults com a infants.
Volem fer que els adults se sentin com nens i els nens comencin a estimar la bona cuina
"El Parc d’atraccions Tibidabo és un lloc ple de records, somriures i emocions compartides. Tenir l’oportunitat d’obrir un restaurant en aquest entorn és un repte apassionant. Volem oferir una proposta gastronòmica atractiva, honesta i divertida, que faci sentir als adults com nens i que permeti als nens començar a estimar la bona cuina. Apostant pel producte de proximitat i de temporada, fugirem dels menús infantils convencionals per acostar als més petits a aquells sabors i textures que els ajudin a descobrir el plaer de menjar bé. I alhora, farem que sigui un espai obert a tothom, on qualsevol tipus de client s’hi trobi a gust”, explica el xef que a Barcelona dirigeix Estimar, Amar i Per Feina.
Varis Arquitectes, el despatx barceloní liderat per Dani Freixes, guanyador del Premi FAD 2009 per l’atracció Miramiralls i també responsable de la restauració de l’Avió, s'encarregarà de la reforma de les plantes inferiors de l’edifici de la Masia. L’interiorisme i els elements decoratius s’inspiraran en l’imaginari del parc, amb recursos com jocs de llum i projeccions, que permetran transformar l’espai segons l’horari i la programació del parc.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona