Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Plat i coberts
ShutterstockPlat i coberts

Un estudi revela quin és el menjar preferit dels catalans

No és ni l'escudella, ni el pa amb tomàquet!

Escrit per
Mireia Servitje
Publicitat

Si el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) us preguntés quin és el vostre plat preferit que diríeu? El 21% dels enquestats han contestat que és la paella. La pasta i la fideuada han quedat en segona posició i tenen el 15% dels catalans enamorats. En tercera posició hi ha les tapes, amb un 12%, seguides per la sopa, amb un 9%, així com la verdura, també amb un 9%, seguida pels peixos i el marisc, amb un 6%. 

Paella
Foto: shutterstockPaella

La pizza és una de les grans oblidades, ja que només un 4% dels catalans considera que la pizza és el seu menjar preferit. Però la més oblidada de totes és la truita de patates, que no ha aparegut al rànquing de plats populars. 

Tot i això, els resultats tenen petites variacions. Pel que fa a l'edat, per exemple, la població de més de cinquanta anys són els que més han votat la paella (i els arrossos en general) mentre que entre els joves l'opció més escollida és la pasta, seguida de la carn, el pollastre i les tapes.

El preferit de la cuina catalana

En aquesta part de l'enquesta la pregunta és: quin creieu que és el plat més representatiu de la cuina catalana? El clar guanyador és l'escudella, amb un 20% dels vots, quedant per davant de la botifarra i la llonganissa, amb un 17% dels vots. Els calçots queden en tercera posició, precedint la crema catalana, els canelons i la paella. 

Així doncs, una de cada cinc persones enquestades considera que l’escudella és el plat més representatiu de la nostra cuina. I vosaltres, què n'opineu?

NO T'HO PERDIS: Els 21 millors arrossos de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat