Aquest restaurant centenari del carrer Valldonzella s'ha quedat quiet en una època del món. Això no és cap problema, ans al contrari, si segueixes fent les coses con cal. En Pepe, fill de Ca l'Estevet, explica que "a casa seva de petit sortia a repartir escudella i carn d'olla a domicili", i que en comptes de sang, per les venes li corre el brou, com qui diu. Ara ja no fan el repartiment a domicili, però la trobareu cada dimecres en el menú (Zuckerberg va flipar). Per 23,90 €, un àpat digne del Nadal dels vostres somnis, tot inclòs: brou on hi neda un au, gra, carn d'olla, vi i postres. És dins el menú, però cal reservar.
No és que l'escudella i carn d'olla i el ramen o la sopa 'pho' de la cuina asiàtica estiguin enfrontatdes; en el fons, no són res més que dues versions diferents de la mateixa cosa: el brou primordial de l'hivern, un plat de sopa i sòlid que aglutina tot allò que necessita el cos humà. Ara bé, no cal que esmentem els motius pels quals ha guanyat la partida la sopa oriental (o també el ramen). Per això val la pena assenyalar on podeu trobar restaurants de cuina tradicional catalana on preparen una bona escudella cada dia de la setmana d'aquest hivern poc descontent per culpa del canvi climàtic.