Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gustavo Gili
©Maria Dias

Un edifici icònic del racionalisme de Barcelona obre de forma excepcional per a la Mercè

La festa major de la ciutat brinda una oportunitat única de visitar una joia tancada de l'Eixample

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Entre la multitud de concerts, portes obertes i piromusical, durant les festes de la Mercè caldrà fer un racó en l'agenda per visitar una joia arquitectònica racionalista dels anys 50 que generalment no es troba oberta al públic.

Es tracta de l'antiga seu de l'Editorial Gustavo Gili, situada en el número 87 del carrer Rosselló, en el cor de l'Eixample, L'Ajuntament va comprar l'edifici a finals de 2021 i des d'aleshores s'ha fet alguna exposició, s'ha obert per la Nit dels Museus i poca cosa més, i per això paga la pena no perdre aquesta oportunitat.

Francesc Català-Roca, seu de l’editorial Gustavo Gili, 1961. ©️ Fons Fotogràfic F. Català-Roca / Arxiu Històric del COAC
Foto: Francesc Català-Roca, seu de l’editorial Gustavo Gili, 1961. ©️ Fons Fotogràfic F. Català-Roca / Arxiu Històric del COACA més, a l'edifici de l'editorial Gustavo Gili trobareu un cicle de cinema ucraïnès coincidint amb el fet que Kíiv és la ciutat convidada enguany a les festes de la Mercè. 'Temptacion of modernity' ('Temptació de modernitat') és el nom de la mostra que oferirà sis pel·lícules en versió original russa i ucraïnesa amb subtítols en català i en anglès.

Si voleu visitar l'antiga editorial i donar-vos un homenatge arquitectònic només falta que apunteu els horaris. Hi podreu anar el diumenge 24 i el dilluns 25 de 18 a 20 h.

NO T'HO PERDIS: Així serà el Piromusical de la Mercè 2023 (i aquestes les cançons que hi sonaran)

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat