Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tío Bastián
Foto: Teo Vázquez

Un retrat gegant d'un patriarca gitano presideix ara la Rambla

L'obra forma part d'una exposició de l'Arts Santa Mònica que vol conscienciar contra el racisme

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Impossible no fixar-s'hi. Qui passegi aquests dies per la part baixa de la Rambla es trobarà presidint-la un retrat que crida l'atenció. Es tracta de Sebastián Fernández Cortés, el 'Tío Bastiàn', guitarrista que alguna vegada va acompanyar Carmen Amaya i altres llegendes del flamenc sobre l'escenari. El retrat ens el presenta amb el barret i el bastó a la mà, i un gall a l'altra.

Aquest veí de l'Hospitalet és la cara visible d'una exposició que se celebra aquests dies al centre Arts Santa Mònica. 'Anti-Futurisme Cimarrón' és una mostra que proposa diferents mirades per a la construcció d'una Europa diferent, i en la base rau la idea de reclamar l'orgull dels pobles i de les tradicions alternatives.

Tío Bastián
Foto: Teo Vázquez

La fotografia gegant és obra de l'artista Teo Vázquez. Al seu Instagram defineix la creació com "una invitació a plantejar-se interrogants en l'exercici del contrapunt, a pensar Europa des de dins", i continua, "La meva proposta planteja rellevar l'experiència de les resistències del poble gitano o romaní com són identificats a tot el món".

Tío Bastián
Foto: Teo Vázquez

El 'Tío Bastián' sosté una vara de comandament que l'identifica com a cap, i al seu costat hi ha un cap de cavall en or com a representació del reconeixement de la seva comunitat. Crida també l'atenció un gall que porta a l'altra mà, "una figura controvertida en l'ampli espectre iconogràfic i simbòlic en occident", conclou.

View this post on Instagram

A post shared by Teo Vázquez (@teo__vazquez)

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat