Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 'I AM (VR) Teatre Lliure
Foto: 'I AM (VR) / Teatre Lliure

Una experiència de realitat virtual inspirada en l'Oracle de Delfos arriba a Barcelona

'I AM (VR)', la proposta de Susanne Kennedy, Markus Selg i Rodrik Biersteker, es podrà veure al Teatre Lliure fins a finals de març

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona està plena d'experiències immersives: us podeu submergir dins els quadres de Joaquim de Sorolla, veure la '10D Experience' a la Casa Batlló i endinsar-vos en el  'Tim Burton's Laberyinth', un recorregut per l'univers del cineasta. Ara, a la llista s'hi suma una altra exposició de realitat virtual: la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure de Montjuïc acollirà del 20 al 28 de març 'I AM (VR)', la proposta de Susanne Kennedy, Markus Selg i Rodrik Biersteker. Es tracta d'una instal·lació de realitat virtual inspirada en l'Oracle de Delfos. L'experiència equiparà els espectadors amb unes ulleres de realitat virtual per a portar-los per un recorregut de 35 minuts ple de sales secretes, túnels amagats, tot travessant l'espai-temps. Un cop hagin finalitzat les diverses etapes del viatge, els participants arribaran a la destinació final: l'oracle.

'I AM (VR)' / Teatre Lliure
Foto: 'I AM (VR)' / Teatre Lliure

"M'interessa com experimentem la realitat, què és la consciència humana i com es pot utilitzar l'art per reflexionar sobre la realitat o bé per experimentar-la", explica Kennedy. Les entrades per anar a veure la instal·lació estan exhaurides.

'I AM (VR)' / Teatre Lliure
Foto: 'I AM (VR)' / Teatre Lliure

Qui és Susanne Kennedy?

La tecnologia ja fa anys que s'ha apoderat de tots els àmbits de la societat i avança un ritme frenètic. La intel·ligència artificial és un dels temes de conversa més recurrents dels últims mesos amb eines com ChatGPT o les noves ulleres de realitat virtual d'Apple, un tema que ha cridat també l'atenció a personalitats dins el món de la cultura, com és el cas de Susanne Kennedy.

La creadora alemanya és una de les veus més destacades del teatre actual europeu i tot el seu treball se centra a explorar i mostrar la realitat entre l'ésser humà i la màquina. En les seves peces teatrals, Kennedy qüestiona la representació estable de la realitat i és molt usual que els intèrprets portin màscares i parlin amb veus preenregistrades.

NO T'HO PERDIS: 11 obres fantàstiques que pots veure a Barcelona el dia de Cap Butaca Buida

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat