Sorolla, una nueva dimensión
Foto: 'Sorolla, una nueva dimensión'

Les exposicions immersives de Barcelona

La ciutat s'omple d'experiències immersives que et permeten submergir-te en obres d'art digitals

Rita Roig
Publicitat

Hi ha moltes maneres de gaudir de l'art a Barcelona. Pots visitar un museu i fer un cara a cara amb les seves peces. Pots passejar pels carrers i gaudir de les escultures que amaguen. O, com en l'escena de Mary Poppins en què els personatges entren dins un quadre pintat a la vorera del carrer, pots submergir-te dins les teves obres d'art preferides. No sabem si són una moda passatgera o han vingut per quedar-se, però sabem que si no trepitges alguna d'aquestes exposicions, el FOMO (Fear Of Missing Out) et corroirà per dins. Barcelona s'omple d'exposicions digitals immersives que et permeten descobrir artistes, obres i moviments artístics d'una manera diferent. L'art s'ha aliat amb la tecnologia i per això tens ben a prop teu mostres d'art que et conviden a passejar pels camps de gira-sols de Van Gogh i el món fantàstic de Frida Kahlo sense sortir de la ciutat, i d'altres que et porten a mons fantàstics o del passat. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

 
 • Què fer
 • Curiositats fantàstiques

De què va? L’experiència immersiva 'Bubble planet' és una exposició amb onze entorns temàtics diferents per despertar el nen que tenim dins. I sí, un d’aquests entorns és una enorme piscina de bombolles!

Per què hi heu d'anar? Per gaudir de les bombolles, les seves formes i mides, però també hi ha jocs d’il·luminacions, per exemple, o gronxadors. Durant una hora (o hora i mitja, depenent del que trigueu a fer el recorregut), passareu per sales com 'Escapada en globus', on la tecnologia permet simular un vol en globus aerostàtic; 'Sala dels núvols', on descansareu sobre matalassos inflats, o 'Efecte bombolles', on jugar amb esferes de totes les dimensions, entre d’altres. 

Symphony

De què va? Al CaixaForum pots submergir-te en la música, literalment.

Per què hi heu d'anar? Aquesta experiència immersiva audiovisual ofereix un viatge a través de les emocions i la música, de la mà del director d'orquestra Gustavo Dudamel i la Mahler Chamber Orchestra. Gràcies a la tecnologia de realitat virtual, l'espectador pot viure i entendre la música clàssica sentint-se com un músic més dins d'una orquestra, fet que permet fer arribar aquest estil musical -sovint titllat d'elitista- a tots els públics, 

 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? L'univers de Joaquim Sorolla és el protagonista d'una nova exposició en forma d'experiència immersiva al Centre d'Art Amatller (passeig de Gràcia, 41). El projecte forma part de la celebració de l'Any Sorolla i ja es va poder veure a la València natal de l'artista, ciutat on va atreure 55.000 visitants. L'exposició fa ús d'elements tecnològics d'avantguarda, amb projeccions immersives 360° que combinen realitat virtual, instal·lacions digitals, escenografies i altres recursos tecnològics.

Per què hi heu d'anar? Per passejar entre 1.000 metres quadrats dedicats a l'obra de l'artista i fer un viatge pictòric des de la platja de la Malva-rosa que el va inspirar fins a la creació dels famosos quadres per a l'Hispanic Society of America de Nova York.

 

 

 • Què fer
 • Ciutat

De què va? L’univers de Tim Burton aterra a Barcelona amb la nova exposició "Tim Burton’s Labyrinth", una aventura basada en 200 esbossos originals del director de cinema que es presenten en un recorregut per un laberint. Les obres han estat cedides pel mateix creador per l’ocasió i, de fet, moltes són inèdites. 

Per què hi heu d'anar? La immersió a l’univers creatiu del geni del cinema us guiarà per diferents sales amb música, llums, tecnologia, escultura, escenografia i vestuari de les seves obres.. 

 

 

 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Art i disseny
 • El Gòtic
 • preu 1 de 4

Si visites el Moco Museum de Barcelona, podràs entrar en una sala d'art digital immersiu dissenyada pels artistes danesos Studio Irma, on el públic pot veure obres digitals d'autoria certificada, que estan revolucionant el mercat de l'art. A part, també hi trobaràs peces d’artistes com Damien HirstBanksyAndy Warhol, BasquiatDalí. 

 • Llocs d'interès
 • Dreta de l'Eixample

La Casa Batlló és una de les transformacions arquitectòniques més extremes que van fer Gaudí i el seu col·laborador, Josep Maria Jujol, per al magnat tèxtil Josep Batlló entre el 1902 i el 1906. Si decideixes visitar-la, podràs entrar també en una experiència immersiva a la ment de Gaudí, de 2.000 m2 de recorregut. La instal·lació recull tots els moments íntims de la vida de l'arquitecte amb l'experiència visual de les pantalles, estímuls olfactoris i so envolupant per crear una sensació d'immersió total.

 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat