Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gelat de tortell de reis
Foto: Baboia Gelat de tortell de reis

Una gelateria del Born fa el primer el gelat de tortell de reis

Baboia prepara i ven aquesta especialitat fins el 20 de gener

Paula Carreras
Escrit per
Paula Carreras
Publicitat

La baboia és l’ancestre català de la ruleta: un joc d’atzar que consisteix a fer girar una roda amb diferents seccions fins que, en aturar-se, assenyala un número corresponent a un premi. Al carrer dels Canvis Vells, al costat de Santa Maria del Mar, n’hi ha una d’aquestes que t’ajuda a triar entre diferents gelats amb sabors de productes catalans: pet de monja, ratafia, crema catalana o cava amb mandarina de Sant Sadurní d’Anoia, entre molts d’altres.

Baboia és una de les últimes incorporacions al mapa de gelateries de Barcelona i és d’especialitat catalana. Tot plegat va ser idea de la francesa Laurence Mickalonis, que inspirada amb un gelat de mel i mató del premiadíssim gelater Jordi Roig de Canet de Mar, va decidir que a la ciutat comtal li feia falta una gelateria amb gustos nostrats. Aquella idea s’ha materialitzat en forma d’un local groc llampant i ara és el mateix Roig qui assumeix tota l’elaboració de la carta.

Baboia
Foto: BaboiaBaboia

A banda dels sabors habituals que tenen durant tot l’any, n’incorporen alguns de temporada com ara el de coca de Sant Joan, a l’estiu, o el de tortell de reis, que serviran fins al dia 20 de gener! És un gelat: té la pinta i la textura d’un gelat, però quan el tastes sents que estàs mossegant un tros d’un tortell dels bons, amb massa mare, massapà i fruita confitada.

Fins i tot, si demanes amb una mica de temps una terrina d’un litre o de mig, t’hi inclouran el rei i la fava! El millor de tot és que, si portes gelat de tortell de Baboia a casa el dia 6, no cal que et toqui la figureta per sentir-te el rei de la festa. I fins i tot tenen d'altres especialitats molt adients per a la sobretaula: com un gelat de trifàsic de rom! Aquesta no és l'única innovació que podem portar a casa el dia de reis: el paradoxal tortell republicà de dia de reis és una realitat

NO T'HO PERDIS: Els millors tortells de reis de Barcelona  

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat