Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Atelier, tortell de Reis del 2023
Foto: L'Atelier L'Atelier, tortell de Reis del 2023

Els millors tortells de reis de Barcelona

Us toqui fava o corona, aquí teniu una llista de pastisseries i forns on fan els millors tortells de reis de Barcelona

Ricard Martín
Mireia Deu
Escrit per
Ricard Martín
i
Mireia Deu
Publicitat

Per a molts, el 6 de gener és el dia més esperat de l'any, despertar-te i trobar els regals de Reis sota l'arbre de Nadal fa treure un somriure als més petits i també als ja no tan petits. Però, per als més golafres, que ho som tots, el dia 6 de gener el que ens fa il·lusió és llepar-nos els dits amb el tortell de Reis. Ni anells de poder de Tolkien ni històries, a Catalunya el cercle de poder que ho governa tot el dia sis és el Tortell de Reis. Enguany se'n vendran prop d'un milió, un 2 % més que el Nadal passat. On comprar els millors tortells de reis de Barcelona? Us toqui fava o corona, si porteu un dels fantàstics tortells d'aquestes pastisseries ben segur que us convertireu en els reis (o reines) de la casa. I si voleu més opcions comestibles per Reis, no us perdeu aquesta llista de regals gastronòmics per als més 'foodies'

NO T'HO PERDIS: Els millors panettones de Barcelona

15 tortells de Reis

  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

L'Atelier Barcelona és una escola i també pastisseria situada entre les millors de la ciutat. La bona qualitat dels ingredients és una de les notes distintives de L'Atelier i el rerefons d'alta cuina dels seus propietaris, Ximena Pastor i Eric Ortuño.

Quan arriba Nadal, l'Atelier Barcelona es vesteix per l'època i combina el millor de la tradició amb una pinzellada d'innovació. Tenen tota mena de tortells, però enguany han triomfat amb una exhibició de creativitat: un tortell anomenat Roscottone Gold, inspirat en un lingot d'or, amb una massa de panettone amb una barreja de gingebre, caramel i cremós de xocolata Dulcey. El toc final són làmines d'or que el coronen. Això els ha valgut el premi a Millor Tortell de Reis Creatiu. Aquest Nadal comencen una col·laboració amb Käthe Wohlfahrt, gegant artesà de la decoració nadalenca. En 20 caixes de tortells hi haurà una peça de col·lecció de regal d'aquesta marca alemanya. També hi trobareu, esclar, tortell tradicional i fins i tot 'galette de Rois'.

  • Botigues

L’Obrador dels 15 és un projecte familiar que vol recuperar l’art de fer pa. Capitanejat pel mestre flequer Mateu Gregori, volen transmetre l’herència de quatre mestres flequers afegint-hi un toc de creativitat i innovació. I enguany han guanyat el premi al Millor Tortell de Reis Clàssic de Catalunya: una impecable peça de brioixeria artesana feta amb massa mare de panettone –que pot semblar molt modern, però és com s'ha fet tota la vida, sal, sucre, ous, llet, llevat, mantega, aigua i oli d'oliva, sucre, ous, llet, llevat, mantega, aigua i oli d'oliva– i és molt melós, amb una predominança potent d'ou i mantega i un massapà com déu mana. La fruita confitada ho equilibra tot plegat de manera modèlica.  

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

És la pastisseria d'una de les grans dames de la nostra cuina, Mey Hoffman. Qualsevol producte o especialitat el trobareu en la millor de les versions possibles, i això també succeeix amb el tortell de reis: un tortell de brioix elaborat 100% amb massa mare i 48 hores de fermentació i perfumat amb faves de cacau, farcit amb ganache (xocolata i nata) muntada de xocolata amb llet i banyat i decorat amb làmines de xocolata negra.

Altres versions d'alta pastisseria i creativitat inclouen un tortell d'ametlles amb toffee: massa de brioix, farciment de ganache muntada de vainilla i toffee i cobertura de xocolata negra amb ametlles caramel·litzades!) i també els clàssics, esclar. I alerta, que aquest any hi ha una novetat excitant: quatre tortells amaguen una fava d’or bescanviable per un val de 100 € que es podran gastar a les seves pastisseries. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Gòtic

Un clàssic de la ciutat. La Colmena és una pastisseria de Barcelona amb més de 100 anys d'experiència, saben el que es fan. S'han guanyat l'honor de fer els caramels artesans més antics del país. Tenen pastisseria per tot l'any però entre tots els dolços que tenen, els de Nadal destaquen i molt. El seu torró de crema cremada és exquisit i no només els barcelonins van a buscar-lo, n'hi ha que van expressament a La Colmena per poder gaudir d'aquestes postres durant les festes.  

A més de torrons també fan tortells de Reis. Del més clàssic, el de massapà amb fruita confitada al damunt, en fan de sis mides diferents (les més grans, per a 15 i 20 persones són per encàrrec). A més a més també en fan de farcits amb nata o bé trufa.   

Publicitat
  • Restaurants
  • Eixample

Després de guanyar la copa del món de pastisseria l'any 2011, el jove pastisser J.M. Rodríguez Guerola va obrir aquesta pastisseria amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. Pel que fa als tortells en tenen de massapà i de nata i de crema amb fruites confitades al damunt. La gran novetat d'aquest any és un tortell farcit de nata de festucs! I alerta que també incorporen el clàssic tortell de massapà en versió vegana! També l'elaboren sense proteïna animal amb taronja confitada i sucre perlat, farcit de crema amb un toc de taronja. 

  • Botigues
  • Pastisseries

Aquest forn de Sant Martí va obrir el 1930, tot i que el rebesavi de l'actual amo ja feia de forner des de finals del segle XIX. Cinc generacions de forn casolà sense canviar el negoci! Ara, amb mestre pastisser Carlos Garcíaamb una volta més moderna i productes que s'escapen del que trobareu a la clàssica pastisseria de barri.

Hi teniu el clàssic de massapà d’ametlla i avellana amb un toc de Bergamota, premiat el 2020; el brioix tradicional farcit de nata, trufa, crema o bé la combinació que més us agradi; el de tiramisú; o una bestial combinació farcida de mousse d'avellana i recoberta de xocolata negra. L’equilibri entre la tradició i els nous sabors han estat la clau de l’èxit per aquesta pastisseria familiar situada al barri de la Sagrada Família. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Eixample

Qui no ha sentit a parlar mai de la pastisseria Escribà? El seu talent dolç és reconegut arreu d'Espanya i Europa. Nascuda el 1906 a Barcelona, la pastisseria actualment està capitanejada per Christian Escribà, quarta generació de la família de rebosters, Patricia Schmidt la seva dona i una de les millors pastisseres del Brasil i la cinquena generació, en Pol Escribà dirigint l'obrador. 

Aquest Nadal Escribà fa el salt al 'delivery', introduint tots els seus productes a Glovo. I podeu demanar dos formats de tortell, els més populars. D'una banda, el tradicional, fet de brioix farcit de massapà i coronat amb fruita confitada; i de l'altra, trobem el torell de reis farcit de nata i rovell cremat artesà. 

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, als tortells: fets a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors.

Trobareu el seu fet diferencial en detalls com un brioix esponjós i tendre. Sí, hi ha els tradicionals de massapà, també de nata i de crema, però si us fireu un tortell de violetes –de massapà amb cacau en pols i flors naturals, format per una massa de brioix amb mantega, ou, mel, aigua de tarongina, taronja i llimona ratllada, anís verd, canyella i vainilla– tindreu el personal tan embadalit que si s'adonarà que heu fet desaparèixer la fava que us ha tocat. I fareu compra solidària: enguany, per la compra d'un tortell petit o mitjà, Bubó destinarà cinc euros al programa Hospital Amic de Sant Joan de Déu. I per la compra d'un de gran, dos. Hospital Amic és un programa que cerca la humanització de l'atenció hospitalària als nens. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Aquesta és una pastisseria de barri i proximitat, adaptada als temps. L'Oriol Carrió, el mestre pastisser de l'obrador, firma una oferta de pastisseria que revisa els grans clàssics incorporant nous gustos i combinacions.

El 2019 van guanyar el premi a La Millor Coca de Sant Joan de Crema i Pinyons i el 2021 van guanyar el premi al Millor tortell de Reis clàssic de Catalunya (sense oblidar que seu ha sigut també el premi als millors panellets del 2022). També en fan farcits de nata, trufa o crema i de brioix sense farcir. Amb aquest CV podeu comptar que qualsevol tortell d'aquí farà feliç el tortellaire més exigent. Enguany, us hi trobareu una sorpresa amb crema de festuc!

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Des de 1929 aquesta pastisseria subministra dolços a la zona més senyorial de Rambla Catalunya. Tenen pastisseria salada, el saló de te, la cafeteria, la bomboneria, la xarcuteria o el restaurant. Més de 80 anys elaborant tortells de Reis, més tradició que aquí a pocs llocs.

Cada any la recepta és la mateixa, la base de brioix és superior, flonja; el farciment de massapà, de qualitat; diantre, el recobriment de fruita confitada agrada fins i tot els detractors de la fruita confitada, que n’hi ha uns quants. I és que quan alguna cosa funciona millor no canviar-ho no? Doncs a Mauri esperem que no modifiquin la recepta i segueixin servint tradició molts anys més. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí, els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. El tortell de reis, és clar, no decebrà ningú. N'hi ha de massapà, farcit de nata, de crema cremada i alguna novetat que l'amo de la xocolata es guarda a la màniga –pastissera– sempre per al darrer moment. 

Foix de Sarrià
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Una de les pastisseries més nobles de la Barcelona adinerada. Més de 120 anys d'experiència en bomboneria, pastisseria i gelateria. Fidels al principi de tradició i innovació, especialistes en postres catalanes, internacionals i també de creació pròpia. Entre els seus dolços destaquen tots aquells que porten taronja amb xocolata. I només pel seu local modernista ja val la pena entrar a donar un cop d'ull. 

Tortells de Reis en tenen, és clar. És d'aquells que són aposta segura, mai fallen. Utilitzen uns ingredients de primeríssima línea i aconsegueixen una qualitat flonja mítica, farcits de nata, trufa, crema o bé el clàssic, de massapà. No han canviat la fórmula des que van obrir. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Sant Martí

El 1922, els avis de Ramon Pérez obrien la botiga d’ultramarins i conserves que aviat es convertiria en pastisseria. I tot i que bona part del negoci passa pels càterings per a empreses, a La Palma segueixen sent pastissers artesans. Estan orgullosos del torró de crema i del tortell de nata o crema, un clàssic de sobretaules de diumenge de la classe treballadora. Al Ramon i els seus els agrada sentir-se creadors d’il·lusions i formar part de les famílies del barri. I tot gràcies a unes postres.

Tenen tortells de massapà, de trufa, de crema i de nata (i tots es poden demanar sense gluten i sense lactosa). Amb fruita confitada al damunt i ben torradets. 

  • Restaurants
  • Gelateries
  • Dreta de l'Eixample

Petit drama centralista: quan algun premi de pastisseria –bé sigui xuixo, croissant o panettone– recau fora de Barcelona i ens obliga als pixapins a fer pelegrinatges a comarques. Doncs aquest any estem de sort: podreu trobar el Millor Tortell de Reis del 2022, que és el de l'Albert Sánchez, de la Pastisseria Joan (El Papiol i Sant Feliu de Llobregat) a la gelateria Badiani.

El tortell triomfador és clàssic: elaborat a partir d'una massa de brioix, farcit de massapà i decorat amb les fruites confitades: meló, cirera i taronja. Des de Badiani recomanen encarregar-ho per avançat, per assegurar la seva disponibilitat. Ben segur que us farà el pes: ha guanyat el premi per la valoració de criteris com decoració, estructura, qualitat del brioix i el massapà, aroma, sabor i estructura en boca. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries

Un exemple de renovació ben entesa a Poble-sec: un forn de barri centenari que sota una nova propietat –una austríaca, la María, una coreana, la Hoon i un forner català, en David– s'ha renovat fent un pa excel·lent, amb diferents menes de farines ecològiques i fermentacions llargues. Hi trobareu pa de tota mena, així com brioixeria i pastisseria. I també un dels millors kimchis de Barcelona. El seu tortell és, si més no, curiós (apart de boníssim). Amb una base d'espelta, la roda de Reis va plena o de massapà o d'una crema de plàtan (que també de nata, xocolata o massapà). Saludable? Bé, l'espelta sempre és més digestiva que altres farines.  

Recomanat

    Més de Love Local

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat