Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Forn La Cantonada
Foto: Forn La CantonadaForn La Cantonada

Els millors tortells de reis de Barcelona

Us toqui fava o corona, aquí teniu una llista de pastisseries i forns on fan els millors tortells de reis de Barcelona

Ricard Martín
Mireia Deu
Escrit per
Ricard Martín
i
Mireia Deu
Publicitat

Per a molts, el 6 de gener és el dia més esperat de l'any, despertar-te i trobar els regals de Reis sota l'arbre de Nadal fa treure un somriure als més petits i també als ja no tan petits. Però, per als més golafres, que ho som tots, el dia 6 de gener el que ens fa il·lusió és llepar-nos els dits amb el tortell de Reis. Ni anells de poder de Tolkien ni històries, a Catalunya el cercle de poder que ho governa tot el dia sis és el Tortell de Reis. Al lloro! Tindreu la fava o la corona? Us toqui el que us toqui, si porteu un dels fantàstics tortells d'aquestes pastisseries ben segur que us convertireu en els reis (o reines) de la casa. I si voleu més opcions comestibles per Reis, no us perdeu aquesta llista de regals gastronòmics per als més 'foodies'

NO T'HO PERDIS: Els millors panettones de Barcelona

15 tortells de Reis

  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

L'Atelier Barcelona és una escola i també pastisseria situada entre les millors de la ciutat. La bona qualitat dels ingredients és una de les notes distintives de L'Atelier i el rerefons d'alta cuina dels seus propietaris, Ximena Pastor i Eric Ortuño.

Són referents en pastes com croissants, galetes o pastissos individuals. Ara bé, quan arriba Nadal, l'Atelier Barcelona es vesteix per l'època i combina el millor de la tradició amb una pinzellada d'innovació. Tenen tres classes de tortells: el clàssic, d'ametlla i fruita confitada; el no menys clàssic amb nata. I per aquells que sou un xic més atrevits, podeu encarregar extraordinaris farcits de trufa o de crema cremada. 

  • Botigues
  • Pastisseries

Aquest forn de Sant Martí va obrir el 1930, tot i que el rebesavi de l'actual amo ja feia de forner des de finals del segle XIX. Cinc generacions de forn casolà sense canviar el negoci! Ara, amb mestre pastisser Carlos Garcíaamb una volta més moderna i productes que s'escapen del que trobareu a la clàssica pastisseria de barri.

Hi teniu el clàssic de massapà d’ametlla i avellana amb un toc de Bergamota, premiat el 2020; el brioix tradicional farcit de nata, trufa, crema o bé la combinació que més us agradi; el de tiramisú; o una bestial combinació farcida de mousse d'avellana i recoberta de xocolata negra. L’equilibri entre la tradició i els nous sabors han estat la clau de l’èxit per aquesta pastisseria familiar situada al barri de la Sagrada Família. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Gòtic

Un clàssic de la ciutat. La Colmena és una pastisseria de Barcelona amb més de 100 anys d'experiència, saben el que es fan. S'han guanyat l'honor de fer els caramels artesans més antics del país. Tenen pastisseria per tot l'any però entre tots els dolços que tenen, els de Nadal destaquen i molt. El seu torró de crema cremada és exquisit i no només els barcelonins van a buscar-lo, n'hi ha que van expressament a La Colmena per poder gaudir d'aquestes postres durant les festes.  

A més de torrons també fan tortells de Reis. Del més clàssic, el de massapà amb fruita confitada al damunt, en fan de sis mides diferents (les més grans, per a 15 i 20 persones són per encàrrec). A més a més també en fan de farcits amb nata o bé trufa.  

 

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Des de 1929 aquesta pastisseria subministra dolços a la zona més senyorial de Rambla Catalunya. Tenen pastisseria salada, el saló de te, la cafeteria, la bomboneria, la xarcuteria o el restaurant. Més de 80 anys elaborant tortells de Reis, més tradició que aquí a pocs llocs.

Cada any la recepta és la mateixa, la base de brioix és superior, flonja; el farciment de massapà, de qualitat; diantre, el recobriment de fruita confitada agrada fins i tot els detractors de la fruita confitada, que n’hi ha uns quants. I és que quan alguna cosa funciona millor no canviar-ho no? Doncs a Mauri esperem que no modifiquin la recepta i segueixin servint tradició molts anys més. 

Publicitat
Foix de Sarrià
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Una de les pastisseries més nobles de la Barcelona adinerada. Més de 120 anys d'experiència en bomboneria, pastisseria i gelateria. Fidels al principi de tradició i innovació, especialistes en postres catalanes, internacionals i també de creació pròpia. Entre els seus dolços destaquen tots aquells que porten taronja amb xocolata. I només pel seu local modernista ja val la pena entrar a donar un cop d'ull. 

Tortells de Reis en tenen, és clar. És d'aquells que són aposta segura, mai fallen. Utilitzen uns ingredients de primeríssima línea i aconsegueixen una qualitat flonja mítica, farcits de nata, trufa, crema o bé el clàssic, de massapà. No han canviat la fórmula des que van obrir. 

  • Restaurants
  • Sant Martí

El 1922, els avis de Ramon Pérez obrien la botiga d’ultramarins i conserves que aviat es convertiria en pastisseria. I tot i que bona part del negoci passa pels càterings per a empreses, a La Palma segueixen sent pastissers artesans. Estan orgullosos del torró de crema i del tortell de nata o crema, un clàssic de sobretaules de diumenge de la classe treballadora. Al Ramon i els seus els agrada sentir-se creadors d’il·lusions i formar part de les famílies del barri. I tot gràcies a unes postres.

Tenen tortells de massapà, de trufa, de crema i de nata (i tots es poden demanar sense gluten i sense lactosa). Amb fruita confitada al damunt i ben torradets. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Putget i Farró

Si busques la innovació en la producció artesana de dolços, la pastisseria Canal és una de les referents. Per a ells els clàssics són l'oportunitat perfecta per deixar-se portar i crear. Ara, no pensis que no tenen en compte el que funciona, allò de tota la vida, eh. Tenen un repertori de tortells i braços de gitano que no sabràs pas quin de tots escollir. Entre tots els seus dolços en destaca per sobre de la resta el croissant de mantega. De tortells de Reis en tenen de tres tipus: el tortell de brioix, el de brioix amb nata muntada, i el de massapà i fruita.

  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, als tortells: fets a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors.

Trobareu el seu fet diferencial en detalls com un brioix esponjós i tendre. Sí, hi ha els tradicionals de massapà, també de nata i de crema, però si us fireu un tortell de violetes –de massapà amb cacau en pols i flors naturals, format per una massa de brioix amb mantega, ou, mel, aigua de tarongina, taronja i llimona ratllada, anís verd, canyella i vainilla– tindreu el personal tan embadalit que si s'adonarà que heu fet desaparèixer la fava que us ha tocat. I fareu compra solidària: enguany, per la compra d'un tortell petit o mitjà, Bubó destinarà 1 euro al programa Hospital Amic de Sant Joan de Déu. I per la compra d'un de gran, dos. Hospital Amic és un programa que cerca la humanització de l'atenció hospitalària als nens. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Eixample

Qui no ha sentit a parlar mai de la pastisseria Escribà? Van ser pioners a la ciutat a elaborar croissants de mantega, una de les seves peces estrella, de la qual en venen 50.000 unitats a l’any en només dues botigues. El seu talent dolç és reconegut arreu d'Espanya i Europa. 

Aquí trobarem, com a novetats, el tortell individual de nata i massa de brioix, farcit de massapà i decorat amb fruita confitada, i totes les especialitats tradicionals, esclar. Si hi compreu un tortell, entreu en el sorteig d'una bicicleta elèctrica (que tampoc us ajudarà massa a baixar els michelins dels tortells, ehem). 

  • Restaurants
  • Gelateries
  • Dreta de l'Eixample

Petit drama centralista: quan algun premi de pastisseria –bé sigui xuixo, croissant o panettone– recau fora de Barcelona i ens obliga als pixapins a fer pelegrinatges a comarques. Doncs aquest any estem de sort: podreu trobar el Millor Tortell de Reis del 2022, que és el de l'Albert Sánchez, de la Pastisseria Joan (El Papiol i Sant Feliu de Llobregat) a la gelateria Badiani.

El tortell triomfador és clàssic: elaborat a partir d'una massa de brioix, farcit de massapà i decorat amb les fruites confitades: meló, cirera i taronja. Des de Badiani recomanen encarregar-ho per avançat, per assegurar la seva disponibilitat. Ben segur que us farà el pes: ha guanyat el premi per la valoració de criteris com decoració, estructura, qualitat del brioix i el massapà, aroma, sabor i estructura en boca. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries

Un exemple de renovació ben entesa a Poble-sec: un forn de barri centenari que sota una nova propietat –una austríaca, la María, una coreana, la Hoon i un forner català, en David– s'ha renovat fent un pa excel·lent, amb diferents menes de farines ecològiques i fermentacions llargues. Hi trobareu pa de tota mena, així com brioixeria i pastisseria. I també un dels millors kimchis de Barcelona. El seu tortell és si més no, curiós. Amb una base d'espelta, la roda de Reis va plena o de massapà o d'una crema de plàtan. Saludable? Bé, l'espelta sempre és més digestiva que altres farines.  

  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí, els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. El tortell de reis, és clar, no decebrà ningú. N'hi ha de massapà, farcit de nata, de crema cremada i alguna novetat que l'amo de la xocolata es guarda a la màniga –pastissera– per al darrer moment. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Eixample

Després de guanyar la copa del món de pastisseria l'any 2011, el jove pastisser J.M. Rodríguez Guerola va obrir aquesta pastisseria amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. Pel que fa als tortells en tenen de massapà, de nata i de crema amb fruites confitades al damunt. El que es diu 'La Pastissera' és una recepta pròpia: cirera natural, perles cruixents de xocolata negra i farciment de mousse de xocolata. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Dreta de l'Eixample

Casa Vives és la pastisseria típica i per excel·lència del barri de Sants i rodalia. Des de 1895, la confiteria endolceix el paladar dels barcelonins. La tradició es nota amb el seu tortell de Reis, que és de manual. La pasta, de brioix, el massapà, la fruita confitada, tot segons els canons. L’aspecte del tortell és mundà, humil; no obstant això, quan li claves la primera queixalada a l’artefacte, el viatge al passat és inevitable pel seu bon sabor. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample

Aquesta és una pastisseria de barri i proximitat, adaptada als temps. L'Oriol Carrió, el mestre pastisser de l'obrador, firma una oferta de pastisseria que revisa els grans clàssics incorporant nous gustos i combinacions.

El 2019 van guanyar el premi a La Millor Coca de Sant Joan de Crema i Pinyons i el 2021 van guanyar el premi al Millor tortell de Reis clàssic de Catalunya (sense oblidar que seu ha sigut també el premi als millors panellets del 2022). També en fan farcits de nata, trufa o crema i de brioix sense farcir. Amb aquest CV podeu comptar que qualsevol tortell d'aquí farà feliç el tortellaire més exigent. 




Recomanat

    Més de Love Local

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat