Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors tortells de reis de Barcelona
Roscón de Reyes
© Gremi de Pastisseria de Barcelona Tortell de Reis

Els millors tortells de reis de Barcelona

Us toqui fava o corona, aquí teniu una llista de pastisseries i forns on fan els millors tortells de reis de Barcelona

Per Mireia Deu
Advertising

Per a molts, el 6 de gener és el dia més esperat de l'any, despertar-te i trobar els regals de Reis sota l'arbre de Nadal fa treure un somriure als més petits i també als ja no tan petits. Però, per als més golafres, que ho som tots, el dia 6 de gener el que ens fa il·lusió és llepar-no els dits amb el tortell de Reis. Al lloro! Tindreu la fava o la corona? Us toqui el que us toqui, si porteu un dels fantàstics tortells d'aquestes pastisseries de ben segur que us convertireu en els reis (o reines) de la casa.

 

NO T'HO PERDIS: Els millors panettones de Barcelona

Tortells de Reis

L'Atelier Barcelona
L'Atelier Barcelona

L'Atelier Barcelona

Botigues Pastisseries La Nova Esquerra de l'Eixample

L'Atelier Barcelona és una escola i també pastisseria situada entre les millors de la ciutat. La bona qualitat dels ingredients és una de les notes distintives de L'Atelier i el rerefons d'alta cuina dels seus propietaris, Ximena Pastor i Eric Ortuño.

Són referents en pastes com croissants, galetes o pastissos individuals. Ara bé, quan arriba Nadal, l'Atelier Barcelona es vesteix per l'època i combina el millor de la tradició amb una pinzellada d'innovació. Tenen cinc classes de tortells: d'ametlla i fruita, amb farcits de nata, trufa i crema cremada i per descomptat la corona de la casa: amb praliné d'avellana, calmel salat i xocolata Azélia. Per aquells que sou més atrevits i us agrada sorprendre, a l'Atelier trobareu un tortell, la 'Galette de Rois', de pasta de full amb crema d'avellanes i pomes Tatin. 

El tortell de Reis de La Cantonada
Foto: La Cantonada

Forn La Cantonada

Botigues Pastisseries

Aquest forn de Sant Martí va obrir el 1930, tot i que el rebesavi de l'actual amo ja feia de forner des de finals del segle XIX. Cinc generacions de forn casolà sense canviar el negoci! Ara, amb mestre pastisser Carlos Garcíaamb una volta més moderna i productes que s'escapen del que trobareu a la clàssica pastisseria de barri.

I han tingut premi a la feina ben feta: el seu ha sigut reconegut com a segon Millor Tortell de Catalunya, al concurs que organitza Panàtics. Ha merescut el premi un tortell clàssic de massapà d’avellana amb un toc de Bergamota, recobert de cirera amarena, taronja i avellanes. L’equilibri entre la tradició i els nous sabors han estat la clau de l’èxit per aquesta pastisseria situada al barri de la Sagrada Família. 

Advertising
La Colmena
La Colmena

La Colmena

Botigues Pastisseries El Gòtic

Un clàssic de la ciutat. La Colmena és una pastisseria de Barcelona amb més de 100 anys d'experiència, saben el que es fan. S'han guanyat l'honor de fer els caramels artesans més antics del país. Tenen pastisseria per tot l'any però entre tots els dolços que tenen, els de Nadal destaquen i molt. El seu torró de crema cremada és exquisit i no només els barcelonins van a buscar-lo, n'hi ha que van expressament a La Colmena per poder gaudir d'aquestes postres durant les festes.  

A més de torrons també fan tortells de Reis. Del més clàssic, el de massapà amb fruita confitada al damunt, en fan de sis mides diferents. A més a més també en fan de farcits amb nata i si tens alguna altra preferència - crema, cabell d'àngel, etcètera-, te'l fan sota comanda.  

 

Mauri
Mauri

Mauri

Restaurants Dreta de l'Eixample

Des de 1929 aquesta pastisseria subministra dolços a la zona més senyorial de Rambla Catalunya. Tenen pastisseria salada, el saló de te, la cafeteria, la bomboneria, la xarcuteria o el restaurant. Més de 80 anys elaborant tortells de Reis, més tradició que aquí a pocs llocs.

Cada any la recepta és la mateixa, la base de brioix és superior, flonja; el farciment de massapà, de qualitat; diantre, el recobriment de fruita confitada agrada fins i tot els detractors de la fruita confitada, que n’hi ha uns quants. I és que quan alguna cosa funciona millor no canviar-ho no? Doncs a Mauri esperem que no modifiquin la recepta i segueixin servint tradició molts anys més. 

Advertising

Foix de Sarrià

Restaurants Sarrià - Sant Gervasi

Una de les pastisseries més nobles de la Barcelona adinerada. Més de 120 anys d'experiència en bomboneria, pastisseria i gelateria. Fidels al principi de tradició i innovació, especialistes en postres catalanes, internacionals i també de creació pròpia. Entre els seus dolços destaquen tots aquells que porten taronja amb xocolata. I només pel seu local modernista ja val la pena entrar a donar un cop d'ull. 

Tortells de Reis en tenen, és clar. És d'aquells que són aposta segura, mai fallen. Utilitzen uns ingredients de primeríssimes qualitats i aconsegueixen una qualitat flonja mítica. No han canviat la fórmula des que van obrir. 

Pastisseria La Palma
Pastisseria La Palma

Pastisseria La Palma

Restaurants Sant Martí

El 1922, els avis de Ramon Pérez obrien la botiga d’ultramarins i conserves que aviat es convertiria en pastisseria. I tot i que bona part del negoci passa pels càterings per a empreses, a La Palma segueixen sent pastissers artesans. Estan orgullosos del torró de crema i del tortell de nata o crema, un clàssic de sobretaules de diumenge de la classe treballadora. Al Ramon i els seus els agrada sentir-se creadors d’il·lusions i formar part de les famílies del barri. I tot gràcies a unes postres.

Tenen tortells de massapà, trufa, crema o nata. Amb fruita confitada al damunt i ben torradets. 

Advertising
Pastisseria Canal
Pastisseria Canal

Pastisseria Canal

Botigues Pastisseries El Putget i Farró

Si busques la innovació en la producció artesana de dolços, la pastisseria Canal és una de les referents. Per a ells els clàssics són l'oportunitat perfecta per deixar-se portar i crear. Ara, no pensis que no tenen en compte el que funciona, allò de tota la vida, eh. Tenen un repertori de tortells i braços de gitano que no sabràs pas quin de tots escollir. Entre tots els seus dolços en destaca per sobre de la resta el croissant de mantega.  

De tortells de Reis en tenen de dos tipus ells. Els típics de tota la vida amb massapà i sorpreses amagades i un pels que són una mica més llepafils, de brioix amb nata muntada.

Tortell de Reis de Bubó
Foto: Bubó

Bubó

Restaurants Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, als tortells: fets a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors.

Trobareu el seu fet diferencial en detalls com un brioix esponjós i tendre. Sí, hi ha els tradicionals de massapà, també de nata i crema, però si us fireu un tortell de violetes –de massapà amb cacau en pols i flors naturals, format per una massa de briox amb mantega, ou, mel, aigua de tarongina, taronja i llimona ratllada, anís verd, canyella i vainilla– tindreu el personal tan embadalit que si s'adonarà que heu fet desaparèixer la fava que us ha tocat. 

Advertising
Pastisseria Escribà
Pastisseria Escribà

Pastisseria Escribà

Restaurants Eixample

Qui no ha sentit a parlar mai de la pastisseria Escribà? Van ser pioners a la ciutat a elaborar croissants de mantega, una de les seves peces estrella, de la qual en venen 50.000 unitats a l’any en només dues botigues. El seu talent dolç és reconegut arreu d'Espanya i Europa. 

Aquí trobarem tres tipus de tortells de Reis, de massapà per als més tradicionals, de nata per als golosos i sense sucre per als que cuiden la línia fins i tot a Nadal. El tortell 'fitness' l'heu de demanar per encàrrec. De mides també n'hi ha de diferents: per a quatre, sis i vuit/deu persones. 

Forn de Santa Madrona
Maria Dias

Forn de Santa Madrona

Botigues Pastisseries

Un exemple de renovació ben entesa a Poble-sec: un forn de barri centenari que sota una nova propietat –una austríaca, la María, una coreana, la Hoon i un forner català, en David– s'ha renovat fent un pa excel·lent, amb diferents menes de farines ecològiques i fermentacions llargues. Hi trobareu pa de tota mena, així com brioixeria i pastisseria. I també un dels millors kimchis de Barcelona. El seu tortell és si més no, curiós. Amb una base d'espelta, la roda de Reis va plena o de massapà o d'una crema de plàtan. Saludable? Bé, l'espelta sempre és més digestiva que altres farines.  

Advertising
Oriol Balaguer
Oriol Balaguer

Oriol Balaguer

Restaurants Sarrià - Sant Gervasi

Pastisser i mag de la rebosteria en general, Oriol Balaguer posa a la venda aquí, els invents que li passen cada any pel cap: ja sigui la rajola Barcelona de xocolata negra o gelats de pal d'alta gastronomia. El tortell de reis, és clar, no defraudarà ningú. Fermentats durant més de 48 hores, està disponible en versió brioix sense farcit, i també amb nata, trufa o crema cremada. Decorats amb fruites confitades –taronja, meló i cirera– ametlles i dos tipus de sucre. 

La Pastissera Barcelona
La Pastissera Barcelona

La Pastisseria Barcelona

Restaurants Eixample

Després de guanyar la copa del món de pastisseria l'any 2011, el jove pastisser J.M. Rodríguez Guerola va obrir aquesta pastisseria amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. Pel que fa als tortells en tenen de quatre tipus i els has de reservar prèviament. De massapà, de nata i de crema amb fruites confitades al damunt. El quart que ofereixen es diu 'La Pastissera' i és una recepta pròpia: cirera natural, perles cruixents de xocolata negra i farciment de mousse de xocolata. Quin deliri de bo! Tots són amb massa de brioix. 

Advertising
Casa Vives
Casa Vives

Casa Vives

Botigues Pastisseries Dreta de l'Eixample

Casa Vives és la pastisseria típica i per excel·lència del barri de Sants i rodalia. Des de 1895, la confiteria endolceix el paladar dels barcelonins. La tradició es nota amb el seu tortell de Reis, que és de manual. La pasta, de brioix, el massapà, la fruita confitada, tot segons els canons. L’aspecte del tortell és mundà, humil; no obstant això, quan li claves la primera queixalada a l’artefacte, el viatge al passat és inevitable pel seu bon sabor. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising