Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una vintena de pizzeries de Barcelona s'apunten a la ruta de la pizza vegana

Aquesta setmana el públic escollirà la millor pizza vegana en la segona edició de la Veggie Pizza Warriors Week 2022

Escrit per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

La ruta de la pizza vegana ha tornat amb força en la seva segona edició, a la qual s’hi han sumat noves pizzeries de diferents municipis catalans, valencians, murcians, navarresos i asturians. Aquest 22 d’agost (dia internacional de la llet vegetal) va començar la Veggie Pizza Warriors Week 2022 que finalitzarà el diumenge 28 d’agost.

A Barcelona hi participen pizzeries com la Gina Balmesina (el segon restaurant de La Balmesina a Gràcia), Madre Lievito, Oassis Natural Cooking, Blu Bar o Dolce Pizza y Los Veganos. La ruta també compta amb restaurants de les poblacions d’Alella, Castelldefels, Palafrugell, Reus, Sant Cugat, Terrassa, Granollers, Sant Fost de Campsentelles i Sant Joan Despí. Fora de Catalunya, també a les ciutats de Madrid, València, Pamplona, Múrcia, Alacant, Castelló i Gijó. La ruta completa es pot consultar a la seva web

Aquest any, a més d’oferir una ruta per pizzeries plena d’opcions veganes, incorpora la novetat dels VPW Awards, un concurs en el qual el públic votarà les tres pizzeries guanyadores en tres categoriessostenibilitat, creativitat i millor pizza vegana. Les votacions es faran a cada pizzeria a través d’un codi QR que conduirà a un formulari de votació.

Veggie Pizza Warriors Week 2021
Veggie Pizza Warriors Week 2021

La Veggie Pizza Warriors Week va sorgir el 2021 amb l’objectiu de visibilitzar i promoure el consum de pizzes veganes, saludables i ecològiques fetes amb formatges vegans de qualitat. En la seva primera edició, va aconseguir repartir més de 1.500 pizzes veganes, i va comptar amb la participació de quasi 50 pizzeries emblemàtiques de cada barri. “Aquest fet va suposar un estalvi aproximat en la petjada de carboni de 2.000 kg de C02, 63.000 litres d’aigua i 14.000 metres de terra utilitzada”, expliquen des de l’empresa organitzadora.

Darrere de la VPW Week està l’empresa barcelonesa de 'foodtech' Väcka, la qual a través del disseny i l’elaboració de productes alimentaris d’origen vegetal fermentats pretén estendre les opcions vegetals de qualitat al sector de la restauració i pizzeries, facilitant la transició cap a una dieta més saludable i sostenible. Va ser fundada per l’argentina Ana Luz Sanz i el francès Maxime Boniface i té el seu obrador al Nest City Lab, un laboratori de sostenibilitat urbana al barri del Poble Nou a Barcelona.

Väcka
Maxime Boniface i Ana Luz Sanz, fundadors de Väcka

La companyia ha estat seleccionada com a finalista per part del Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) en el Food Tech Challengers, un programa d’impuls tecnològic enfocat a millorar les qualitats dels seus productes. “La població de persones que escullen reduir o canviar completament el seu consum de productes d’origen animal està en augment. Segons dades de Latern, aquest augment va representar un 35% de 2019 a 2021”, assegura l’empresa.

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzeries de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat