Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
segona mà
Foto: Shutterstock

Vuit de cada deu espanyols regalaran productes de segona mà aquest Nadal

En els darrers dos anys, els clients de moda reciclada s'ha disparat un 27% només Barcelona

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Anar a comprar a botigues de segona mà ha passat de ser una pràctica que avergonyia a molta gent a convertir-se en una de les tendències més populars dels darrers anys entre els joves. Mobles vintage, roba de dècades passades i llibres usats són alguns dels productes que podeu trobar a mercats i botigues de segona mà a Barcelona. Aquesta pràctica no només és per comprar productes per a consum propi, sinó que ha arribat també a les compres de Nadal. Segons un estudi de Wallapop, la plataforma de venda d'articles reutilitzats, vuit de cada deu espanyols faran regals de segona mà aquestes festes, el que representa el 80% de la població.

Mercat de segona mà El Flea
Foto: Flea Market

En els darrers dos anys, els clients de moda de segona mà a Barcelona s'ha disparat un 27%, segons un estudi d'Humana. A escala estatal, la plataforma de dades Statista assenyala que l'auge va més enllà de la moda i que la compra de productes reutilitzats també s'ha disparat, sobretot dins el comerç electrònic, i ha passat de cinc milions d'euros el 2014 a quaranta milions d'euros el 2021.

Per què el mercat ha crescut tant?

Alguns dels factors que han influenciat el creixement del sector de les compres de productes de segona mà han estat l'estalvi econòmic i la consciència mediambiental, segons afirmen els professors de la UOC Neus Soler i Juan Carlos Gázquez. Un altre factor que ha potenciat aquest augment ha estat la inflació que, "barrejada amb la situació econòmica de moltes persones que encara no s'han recuperat de la crisi de la covid-19, han incrementat la sensibilitat del consumidor envers el preu dels articles", assegura Gázquez.

La conscienciació pel medi ambient és el segon motiu de la popularitat d'aquest tipus de mercat, tot i que a Espanya encara no és tan prioritari com el preu dels productes. We Are Testers, l'eina d'investigació de mercats, ha elaborat un estudi que assegura que la motivació a recórrer a la compra de segona mà per tenir cura del planeta és d'un 32%, mentre que el preu representa el 70%.

L'auge del vintage a Barcelona

Del carrer a la passarel·la; hem vist celebritats com Bella Hadid, Bad Gyal i Úrsula Corberó comprant a botigues vintage d'arreu del món, incloses algunes de Barcelona, i fins i tot han compartit quines són les seves preferides. La roba vintage ha passat d'estar al carrer a arribar a les passarel·les més famoses del món, inclosa la 080 de Barcelona, que dedica un espai a la roba reciclada on unes corbates antigues es poden convertir en una samarreta i unes gavardines, en una faldilla. 

080 Barcelona Fashion
Foto: Instagram / @080bcnfashion

El sector dels mobles i la decoració vintage també està en auge té un gran ventall de tresors d'altres èpoques i que podeu trobar sense sortir de Barcelona. La ciutat està plena de botigues que amaguen làmpades industrials, mobles art-déco i butaques Chester, entre d'altres, que esperen una segona vida.

NO T'HO PERDIS: Humana obrirà la seva botiga més gran de roba vintage al centre de Barcelona (de més de 300 m²)

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat